Dnes se ukazuje, že EU je v rukou idiotů. Onřej Neff sledoval předsedu komise Junckera a bylo mu smutno

27.06.2016 11:36

Šéfredaktor serveru Neviditelnýpes.cz Ondřej Neff se vyjádřil k současné situaci ve Velké Británii. Poté, co si Britové odhlasovali vystoupení z Evropské unie, je podle něj mraveniště ještě rozhrabanější.

Dnes se ukazuje, že EU je v rukou idiotů. Onřej Neff sledoval předsedu komise Junckera a bylo mu smutno
Foto: archiv tan
Popisek: Brexit

„O situaci, jaká nastala po referendu v Británii, si lze udělat obrázek jen hodně nejasný. Na mysli vytanou dva citáty, jeden vychází z druhého. Nejdřív řekl Clemencau, že válka je příliš vážná věc, než aby se přenechala vojákům, a od něho to převzal de Gaulle a řekl, že politika je příliš vážná věc, než aby mohla být přenechána jen politikům. Kdo by to tedy měl vzít do rukou, když události těchto dnů ukazují, že to mají v ruce idioti?“ otázal se bez servítek Neff.

Podle něj nejde o příspěvek do konstruktivní debaty, ale o vyjádření emocí. „V podstatě každý dnes opakuje, že je třeba Unii reformovat a že to takhle dál nejde. Zvlášť komické je to slyšet od pana Junckera – ten je ztělesněním demokratické nedostatečnosti Unie, když tento člověk vůbec neuvažuje o abdikaci. Místo složení funkce papouškuje, že se Unie musí změnit a že není možné, aby se zabývala příkonem vysavačů,“ pomyslel si Neff. Jen pokládá otázku, zda až kvůli odtržení Velké Británie od Unie Junckerovi došlo, že se nemá zabývat pomazánkovým máslem a žárovkami.

Předseda Juncker po Brexitu utíká z tiskové konference

„Zábavné na celé situaci je, že se v neděli večer nezdá býti jistým, že se Británie skutečně odtrhne. Ono je to čitelné i z medializované fotky radujícího se pana Farage, jednoho z hlavních protagonistů myšlenky brexitu. On řve nadšením, ale jeho nejbližší opravdu nikoli. Přihlížejí spíš zděšeně než nadšeně. I těm brexitistům teď dochází, co to znamená a co by to mohlo ještě znamenat,“ myslí si. 

Původní text ZDE.

Závěrem se zabývá také tím, co z toho plyne pro nás. „Myšlenka na nějaký czexit může napadnout jenom krajně a naprosto pomatenou hlavu. Česká republika je součástí Evropské unie, využívá podpory Unie a zároveň přispívá prosperitě Unie, její místo je v Unii, a naopak její vyčlenění ze svazků Unie by pro ni znamenalo zásadní hospodářské i bezpečnostní ohrožení. Je dobře, že naše vláda a relevantní politické strany vládní i opoziční tento postoj sdílejí a je třeba je v tom podporovat,“ podotkl Neff s tím, že na stole by však měla být změna unijní politiky. Hlavní odpovědnost dle jeho názoru nese nejen Juncker, ale i třeba německá kancléřka Angela Merkelová.

„Pokud jsou kázány bludy, je nejlépe postavit argumenty a vlastní návrhy, ne pouze stesky, že to jsou bludy. Zřejmě nastává vhodná doba, kdy je to možné,“ uzavřel k nastávajícím dohodám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…