Dnes si popovídám s Vaškem, překvapila Dagmar Havlová

05.10.2016 0:00

Na středu připadají nedožité osmdesáté narozeniny exprezidenta Václava Havla a média se předhánějí v připomínkách tohoto jubilea. Deník Blesk přináší vzpomínku vdovy Dagmar Havlové, která mimo jiné bulváru prozradila, jak si dnes plánuje zesnulého manžela připomenout.

Dnes si popovídám s Vaškem, překvapila Dagmar Havlová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Auto, kterým jezdil Václav Havel

„Obklopuje se jeho fotografiemi. S láskou nosí šperky, které jí daroval. Ale teď se vzpomínky na zesnulého manžela ještě zintenzivněly,“ píše Blesk. Proto prý ve výroční den plánuje především vzpomínat. „Možná zajdu do jeho pracovny a popovídám si s ním,“ říká.

I pět let po manželově smrti prý nedokáže odbýt vzpomínky na muže, který se jí stále připomíná. „Já na něho myslím téměř každý den,“ prozradila vdova. V úterý se její vzpomínky připomněly ještě silněji, když u Národního divadla asistovala u slavnosti přejmenování někdejší piazzetty na náměstí Václava Havla.

Sama při té příležitosti odhalila plastiku velkého srdce, do kterého mohou kolemjdoucí psát své vzkazy. Sama do něj vepsala první přání „Vašku, vrať se, Dáša“.

Jak připomíná deník Blesk, zrod pražského náměstí Václava Havla proběhl v duchu Havlovy hlášky „To jsou ale paradoxy“. Piazzettu Národního divadla, která od úterka nese jeho jméno, prý nesnášel. „Pokaždé, když tudy procházel, rád citoval svého kamaráda a divadelníka Otakara Roubínka, který obludnou budovu z roku 1983 přirovnával ke kuvajtské letecké společnosti,“ prozradil deníku nejmenovaný divadelník.

Podobné paradoxy prý ale k Václavu Havlovi patří. Podobně prý nesnášel i ruzyňské letiště, které rovněž poslední čtyři roky nese jeho jméno. V tomto případě však jeho odpor nesouvisel s architekturou, ale s osobními indispozicemi. „Létal rád, ale bál se. Vašek měl totiž závratě,“ prozradila Dagmar Havlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…