Dnes začíná provoz přímé letecké linky Praha - Peking

23.09.2015 6:14

Dnes zahájí provoz přímá linka mezi Pekingem a Prahou. Nové dálkové spojení do Číny budou provozovat čínské Hainan Airlines, které na linku nasadí Boeing 767 s kapacitou 223 míst. Zahájení se zúčastní mimo jiné předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr financí Andrej Babiš, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a čínská velvyslankyně v Praze Ma Kche-čching.

Dnes začíná provoz přímé letecké linky Praha - Peking
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

V každém směru budou mít zájemci k dispozici tři spoje. Z Prahy bude linka odlétat vždy v pondělí, středu a v pátek ve 13:30. V Pekingu letadlo přistane po desetihodinovém letu kvůli časovému posunu druhý den v 05:30 místního času. V opačném směru bude odlétat ve 02:30 místního času a do Prahy přiletí v 07:30.

Nová linka ovlivnila už měsíc před svým zahájením ceny letenek. Hainan Airlines nasadily na spoj na termíny koncem září ceny od 12.000 korun, o stokoruny méně než Air France na spoj s přestupem v Paříži nebo Austrian Airlines na let s přestupem ve Vídni, řekl koncem srpna ČTK ředitel divize Business Travel společnosti Thomas Cook Martin Doupovec. Ceny kolem 13.000 Kč za let do jihovýchodní Asie podle něj ale nejsou standardní a jsou důkazem konkurenčního boje.

Přímým dálkovým letem bude nyní možné z Prahy nově letět do šesti světových destinací. Kromě Pekingu jde o Toronto, Montreal, Dubaj, Soul a New York.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…