Dneska už tu není cenzura, ale autocenzua, napsal čtenáři senátor Veleba. Každý už prý sám ví, co se má říkat

17.10.2015 21:40

Z PROFILŮ Senátor Jan Veleba (SPO) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Jeden ze čtenářů byl velmi rozhořčen z toho, že invaze běženců pokračuje, uprchlíci prý ovládají stále více Evropy, ale politici s tím nic nedělají. A to ani senátoři, což čtenáře vystupujícího pod přezdívkou lukina „dost štve“. Veleba se k tématu postavil čelem. Následně vychválil ruského prezidenta Vladimira Putina.

Dneska už tu není cenzura, ale autocenzua, napsal čtenáři senátor Veleba. Každý už prý sám ví, co se má říkat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

„Vážený pane senátore, islámští migranti den ze dne ovládají čím dál větší kus Evropy. Jejich invaze neustává, počty uprchlíků se nezmenšují ani díky momentálně nepříznivému chladnému počasí. Vrcholní politici EU se zcela znemožnili a za hlavního viníka většina Evropanů považuje Angelu Merkelovou. A to je tak vše, co mohou občané dělat. Nic víc. Je vůbec možné, aby si v tomto marasmu Česká republika uchránila svoji identitu, kulturu a zákony, které zde platí a jsou zcela odlišné od těch, jež do evropských zemí chtějí implementovat tzv. uprchlíci? Mám dojem, že to lídři EU díky svojí neschopnosti už zcela vzdali. A nezlobte se na mě, ale pokud jde o náš malý „český rybníček“, vzdala to i naše vláda i tzv. pojistka demokracie – Senát. Nevidím, ani neslyším, že by se tato instituce jakkoli zasazovala o to, aby se vláda chovala ve prospěch většiny občanů ČR. Můžete mi odpovědět, k čemu tedy máme Senát? Není o něm v řešení tohoto problému ani vidět, ani slyšet. A to mě tedy dost štve,“ napsal čtenář.

Veleba ocenil, jak přesně tazatel popsal problém, a uznal, že by senátoři mohli i v uprchlické krizi dělat více, byť jejich důležitá role tkví v trochu jiné oblasti, např. nahrazují Poslaneckou sněmovnu, když se rozpustí.

„Já sám připravuji se senátorským klubem, který řídím, na 27. 10. v Senátu velkou mezinárodní konferenci pod názvem ‚Evropa, imigrace a islám‘. Už jsem ale zaslechl v kuloárech informace, že mezi vystupujícími jsou ‚výbušná jména‘ a že možná tato akce nebude schválena, chcete-li povolena. Konferenci dokonce udělil záštitu prezident republiky, a pokud by byla zmařena, pak pych to viděl jako omezování výkonu mých ústavních funkcí,“ upozornil Veleba.

To, že možná bude zmařena, svědčí podle senátora o tom, že česká vláda svůj důrazný postoj vůči uprchlíkům jen na oko hraje, a když padne kosa na kámen, zachová se jinak.

Čtenář následně senátorovi poděkoval za práci, kterou odvádí, a to i navzdory „neschopným panákům z EU“, jak se vyjádřil.

ČT uplatňuje cenzuru, udeřil čtenář. A Veleba zareagoval

Stejný čtenář se podivoval také nad tím, proč Západ špiní Rusko, když to bojuje proti terorismu. Česká média však prý uplatňují cenzuru, ponejvíce Česká televize, takže se o roli Ruska v tomto boji dozvídáme jen málo. Proč tomu tak je, ptal se lukina Veleby.

„Neřekl bych, že je u nás přímá cenzura, spíš to vidím jako autocenzuru. To znamená, že média, zejména však ČT, podávají zpravodajství jenom tím směrem, o kterém předpokládají, že se bude líbit Bruselu, potažmo Washingtonu. To je dnes už nesporné a zvláště patrné to je u tématu, který popisujete a na konci pokládáte otázku,“ konstatoval senátor.

Další odpovědi senátora Veleby najdete zde

Česká televize si zve stále stejné analytiky, kteří kritizují ruského prezidenta Putina, místo toho, aby řekli, že Ruská operace v Sýrii je mnohem  úspěšnější než operace západní. Tyto dvě akce odlišuje ještě jedna věc. Ruská operace je legální, protože ji povolil legitimní prezident Bašár Asad. Západní operace, které se účastníme i my, je nelegální. A proč je Rusko úspěšnější? Spojené státy si podle Veleby možná nepřejí konec uprchlické krize, která oslabuje EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…