Do Brna přivážejí tajně uprchlíky! V Brně se sešlo několik radikálů a nastal křik

24.06.2017 16:16

U dnes již dobře známé sochy Jošta Lucemburského v Brně se uskutečnila společná demonstrace Dělnické strany Tomáše Vandase a Národní demokracie Adama B. Bartoše. Navzdory hezkému počasí nebyla účast na demonstraci nijak hojná. Dorazilo jen asi deset lidí, ale i tak si Jošt Lucemburský vyslechl několik peprných vět. Třeba o tom, že do Brna jsou tajně dováženi uprchlíci a že náměstek primátora Matěj Hollan jezdí na Ukrajinu za prostitutkami.

Do Brna přivážejí tajně uprchlíky! V Brně se sešlo několik radikálů a nastal křik
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace Dělnické strany Tomáše Vandase a Národní demokracie Adama B. Bartoše v Brně

Dělnická strana sociální spravedlnosti Tomáše Vandase se rozhodla uspořádat protest proti praktikám brněnské radnice. Demonstrace začala v sobotu po druhé hodině odpoledne u nové sochy Jošta před budovou Moravské galerie. Na akci dorazilo celkem deset lidí. Šlo o příznivce Tomáše Vandase, ale také o stoupence extremistické Národní demokracie Adama B. Bartoše.

Mezi účastníky demonstrace se objevila také petice s hlavičkou Strany přímé demokracie Tomia Okamury, která požaduje referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie. Server ParlamentníListy.cz také zjistil, že Adam. B. Bartoš využil fotografii určenou jen a pouze pro tento server. Bartoš ji prezentuje ve své bulletinu, a to bez souhlasu autora fotografie.

Jde o snímek z pražské demonstrace nazvané Tábor lidu, na níž Bartoš oznámil premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, že si přebírá jeho voliče, protože Národní demokracie údajně bude zájmy voličů hájit lépe.

Rodí se koalice

Ačkoli si na centrální úrovni obě extremistická uskupení konkurují, v Jihomoravském kraji prý postaví do voleb společnou kandidátku. Jeden ze stoupenců Národní demokracie v Brně také oznámil, že se k DSSS a Národní demokracii přidá ještě Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska.

Demonstraci proti praktikám brněnské radnice pořádal pan Erik Lamprecht, který obvinil náměstka primátora Matěje Hollana z hnutí Žít Brno, že jezdí v brněnské městské hromadné dopravě načerno. Ale to by prý ještě nebylo to nejhorší. „Matěj Hollan jezdí na Ukrajinu, kde si užívá s prostitutkami,“ zaznělo také na demonstraci.  

Jeden ze stoupenců Adama B. Bartoše dodal, že do Brna jsou utajeně přiváženi uprchlíci, a pokud někdo říká, že tomu tak není, tak je asi stejně důvěryhodný jako Česká televize.

Na akci dorazili také odpůrci Národní demokracie a vandasovců. Před Moravskou galerií se objevil mladý pár, který chtěl s vandasovci a bartošovci diskutovat. Asi osmadvacetiletý muž, který se představil jako antifašista, demonstrantům připomněl, že za minulého režimu lidé také utíkali ze své země a na Západ. Mladý muž také prozradil, že i on sám odešel na čas do Itálie.

„A když jsem se ocitl na ulici, víte, kdo mi pomohl? Bílí lidé mi nepomohli. Pomohl mi člověk, který se jmenoval Ali Hassan. Já samozřejmě nehájím Islámský stát, to jsou kreténi a hajzlové, ale neházel bych všechny muslimy do jednoho pytle,“ zaznělo z úst antifašisty.

Demonstrantům doporučil, aby se rozhlédli kolem sebe a všimli si, že jak v Itálii, tak například ve Francii, ale i v dalších zemích žije pestrá směsice obyvatel a ty společnosti fungují. Antifašista má tudíž za to, že budoucnost má společnost, která bude otevřená, a ne taková, která se bude uzavírat. Správnou cestou je tedy podle jeho názoru multikulturalismus.  

Ve tři hodiny odpoledne akce skončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vít Hassan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…