Do Česka dnes dopoledne dojede hlavní část amerického konvoje

13.09.2015 6:00

Do Česka dnes dopoledne přijede hlavní část amerického vojenského konvoje. Přes české území zamíří na cvičení NATO do Maďarska. Asi 550 Američanů se 150 vozidly přenocuje ve Vyškově.

Do Česka dnes dopoledne dojede hlavní část amerického konvoje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Americkým vojákům sekundovaly kluby vojenské historie

První vojáci by měli české hranice u Rozvadova na Tachovsku překročit kolem 09:00. Následovat bude vždy s hodinovým rozestupem dalších pět kolon. Do Vyškova se postupně přesunou přes dálnice D5 a D1, naftu z vlastních zásob budou tankovat u Bernartic a Ostrova u Stříbra. Do vyškovských kasáren by poslední část konvoje měla dojet asi dvě hodiny před půlnocí. Na další cestu na slovenské hranice se vojáci vydají opět v šesti proudech v pondělí večer.

Českem již v minulých dnech projel předsunutý tým, který cestu pro hlavní část sil připravil. Proti konvoji, který při jarním průjezdu přes Česko přilákal tisíce lidí, současný přesun takovou pozornost veřejnosti nepřitahuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…