Do Česka dnes přiletí čínský prezident

28.03.2016 6:31

Do Česka dnes přiletí na třídenní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Letoun s početným doprovodem by měl na ruzyňském letišti přistát dvě hodiny po poledni. Nejvyšší čínský představitel má dnes v oficiálním plánu jen setkání s českým prezidentem Milošem Zemanem v Lánech.

Do Česka dnes přiletí čínský prezident
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman a čínský prezident Si Ťin-pching

Na lánském zámku oba politici společně povečeří, vysadí strom a odkryjou památeční cedule. Možná se také projdou po lánském parku.

Hlavní program čínského prezidenta je naplánován na úterý. Nejprve ho čeká oficiální přijetí s vojenskými poctami na Pražském hradě a poté bude jednat se Zemanem. Odpoledne se setká s dalšími politickými představiteli včetně premiéra Bohuslava Sobotky. Z Prahy odletí ve středu, ještě předtím navštíví podnikatelské fórum a Strahovský klášter.

Od návštěvy Si Ťin-pchinga si čeští představitelé slibují navázání strategické spolupráce s Čínou i podepsání řady memorand a obchodních dohod. Ozývají se ale i ochránci lidských práv. Poukazují na jejich potlačování v Číně a plánují do Prahy demonstrace.

V hlavním městě budou platit mimořádná bezpečnostní opatření, v ulicích budou stovky policistů a vojáků. Dají se očekávat dopravní uzavírky i zřízení bezpečnostních a bezletových zón.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…