Do Havlovy knihovny pronikla Marta Semelová. Knihovník Žantovský je zděšen a hovoří o "osobě žalostného charakteru"

15.09.2017 15:35

Knihovna Václava Havla poskytla prostor k debatě o stavu českého školství. Sešlo se pět představitelů parlamentních stran. Ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský se zděsil, když za komunisty přišla debatovat Marta Semelová.

Do Havlovy knihovny pronikla Marta Semelová. Knihovník Žantovský je zděšen a hovoří o "osobě žalostného charakteru"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová

Marta Semelová bývala učitelkou. Od roku 2010 je poslankyní. Jako politička na sebe opakovaně upozornila. Opakovaně hájila prvního komunistického prezidenta Klementa Gottwalda, který má na rukou krev. Např. krev popravené Milady Horákové, na které byla spáchána justiční vražda. Semelová k sobě přitáhla nemálo pozornosti i tím, že právě tuto justiční vraždu zpochybňovala. Přímo před kamerami České televize.

Semelová se navíc netají tím, že je, mírně řečeno, velmi kritická k prvnímu českému prezidentovi Václavu Havlovi. Takže když se Marta Semelová objevila v Knihovně Václava Havla, pocítil ředitel této instituce Michael Žantovský potřebu se ozvat.  

„V duchu odkazu Václava Havla zastáváme toleranci ve veřejné diskusi, a to i vůči názorům a stranám, s kterými nesouhlasíme. Proto jsme a priori účasti zástupce parlamentní KSČM nebránili. Nemůžeme se ale smířit s tím, že ji v diskusi zastupovala soudružka Semelová, která popírá, omlouvá a hájí zločiny komunistického režimu, včetně justiční vraždy Milady Horákové,“ napsal v prohlášením uveřejněném na stránkách knihovny Žantovský. Ten Semelovou také nazval "osobou žalostného charakteru".

Celé prohlášení naleznete zde.

Popírání zločinů komunismu je stejně hanebné jako popírání holokaustu a mělo by být také i trestně postižitelné. To, že se osoba tak žalostného charakteru má veřejně vyjadřovat k otázkám výchovy mladé generace, je pak politický skandál, za který je odpovědná i strana, kterou soudružka Semelová reprezentuje,“ pokračoval ředitel.

Kdyby zaměstnanci knihovny věděli, že KSČM chce na debatu vyslat právě tuhle paní, ohradili by se. Takhle prý instituci nezbývá nic jiného než se distancovat od celé akce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…