Do Itálie a Řecka dorazilo dalších asi 1160 přistěhovalců

22.04.2015 21:58

K břehům jižní Itálie a Řecka navzdory několika tragickým lodním haváriím z předchozích dní po moři dál proudí nelegální přistěhovalci. Jen ve středu se jich na různých místech v Itálii vylodila více než tisícovka, v Řecku pak dalších 160. Plavidlo italského námořnictva přivezlo do sicilského přístavu Augusta 446 uprchlíků, kteří byli zachráněni v úterý.

Do Itálie a Řecka dorazilo dalších asi 1160 přistěhovalců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rybářská loď, ilustrační foto

Dalších 540 běženců převážně ze Somálska a Eritreje dnes dorazilo do kalábrijského Salerna a 114 lidí se vylodilo na ostrově Lampedusa, uvedla agentura ANSA.

Směrem k Itálii nyní míří i 112 běženců, které ve středu v Sicilském průlivu asi 60 kilometrů od libyjského pobřeží zachránilo plavidlo italské finanční policie (GdF).

Do Řecka směřují migranti na podstatně menších lodích. Dnes jich řecké úřady v Egejském moři zachytily na 160, byli na palubě pěti různých plavidel.

O víkendu se ve Středozemním moři během plavby z Libye do Itálie potopila loď s více než 800 uprchlíky, havárii podle všeho přežilo jen 27 lidí. Pokud se bilance obětí potvrdí, půjde v rámci Středomoří o nejtragičtější havárii tohoto druhu v historii.

Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) zahynulo od počátku roku ve Středozemním moři třicetkrát více migrantů než ve stejném období loňského roku - celkem více než 1750. Počet uprchlíků je přitom zhruba stejný jako loni, do Itálie jich letos zatím dorazilo přes 21.000.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…