Do Luhansku prý vjela ruská vojenská kolona a 1200 ozbrojenců

20.08.2014 8:30

Do obleženého východoukrajinského Luhansku v noci na dnešek vjela kolona 150 těžkých bojových vozidel doprovázená víc než tisícovkou ozbrojenců. Oznámily to dnes ukrajinské zpravodajské zdroje s odvoláním na očité svědky. Informaci potvrdil mluvčí ukrajinské protipovstalecké operace.

Do Luhansku prý vjela ruská vojenská kolona a 1200 ozbrojenců
Foto: youtube.com
Popisek: Převoz zraněných po bombardování sídla vzbouřenců v ukrajinském Luhansku

Velitel ukrajinských armádních operací v Luhanské oblasti Ihor Vorončenko redakci zpravodajského serveru Cenzor řekl, že kolona je ruská. Ozbrojenci jsou oblečeni v ruských uniformách bez hodnostního označení.

Kolona prý pronikla z Ruska na ukrajinské území už před třemi dny. Součástí konvoje jsou tahače s raketovými systémy Grad. Vojáků, které Vorončenko označil za příslušníky ruské armády, je kolem 1200.

Nepotvrzené informace o přesunech kolony se v minulých dnech objevily na Twitteru. Spatřena byla údajně v obci Mykolajivka na východ od Luhansku směrem k ruským hranicím, a rovněž u obce Ščasťa na sever od města. Nyní se údajně konvoj nachází na jedné z ulic východně od centra Luhansku.

Rusko dodávky zbraní a posil východoukrajinským povstalcům popírá. Vůdce doněckých vzbouřenců Alexandr Zacharčenko v úterý prohlásil, že těžká bojová technika, která se dostala do rukou separatistů, je bojová kořist zabavená v ukrajinských armádních skladech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…