Do Polska prý létají přes hranice ruské drony. Poláci mají z Ruska strach

10.04.2016 17:26

Polsko se cítí ohroženo Ruskem. Nad Polskem se totiž pravidelně objevují ruské drony, které přelétávají zhruba 200 kilometrů dlouhou polsko-ruskou hranici v Pobaltí. Podporu proto Poláci hledají mimo jiné u Čechů. V rozhovoru pro Blesk.cz to uvedl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který se tento týden účastnil česko-polských mezivládních konzultací.

Do Polska prý létají přes hranice ruské drony. Poláci mají z Ruska strach
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Lubomír Zaorálek (ČSSD) v Partii TV Prima

„Vyjádřili jsme podporu tomu, že Polsko prosazuje posílení ochrany východního křídla aliance. Respektujeme tyto obavy. Polsko je konfrontováno se situací na východě ještě silněji než Česká republika,“ řekl Zaorálek.

Celý text je ZDE

„Oni mluvili o tom, že jsou tady nesčetné případy ruských dronů, které se dostávají přes hranice Polska. Ten pocit ohrožení je tu větší než v České republice,“ konstatoval ministr zahraničí.

Do Varšavy je svolán na začátek července summit NATO, který má odpovědět na klíčové otázky ohledně změn v evropské bezpečnosti. „Shodli jsme se na tom, že tento rok bude rokem zkoušek, protože je evidentní, že i varšavský summit může být ovlivněn terorismem, migrací nebo brexitem,“ poznamenal ministr.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…