Do Prahy přiletí francouzský prezident Hollande. Navštíví i prezidenta Zemana

08.07.2016 12:18

Prezident Miloš Zeman se 20. července setká se svým francouzským protějškem Françoisem Hollandem, který přijede na pracovní návštěvu Česka. Na twitteru o tom dnes informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman se s Hollandem sešel v září 2014 při své návštěvě Paříže. Tehdy svůj protějšek pozval na návštěvu Prahy.

Do Prahy přiletí francouzský prezident Hollande. Navštíví i prezidenta Zemana
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman a Francois Hollande při státní návštěvě Francie

O návštěvě Hollanda v Česku se mluvilo loni v lednu v souvislosti s oslavami osvobození nacistického koncentračního tábora v Osvětimi, jejichž část se odehrávala také v ČR. Francouzský prezident se ale nakonec omluvil.

S hlavou francouzského státu se letos v březnu setkal v Paříži český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jednali spolu mimo jiné o bezpečnostní situaci v Evropě, spolupráci tajných služeb či přerozdělování uprchlíků. Sobotka se sešel také s francouzskými zaměstnavateli, které přesvědčoval o výhodnosti investování v České republice. Francie dlouhodobě patří mezi pětici nejvýznamnějších obchodních partnerů Česka, na celkovém obratu českého zahraničního obchodu se podílí přibližně čtyřmi procenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …