Do Prahy se chystají stovky motorkářů na podporu brněnské GP

20.06.2014 6:14

Do Prahy se dnes z různých koutů republiky chystají stovky motorkářů, kteří tak chtějí podpořit brněnský závod mistrovství světa silničních motocyklů. Na Letenské pláni by se jich v poledne mohlo sejít 1500 až 2500, řekl ČTK organizátor této akce Michal Fojtík. „Cíl je, aby to Praha pocítila, aby zhoustla doprava," dodal.

Do Prahy se chystají stovky motorkářů na podporu brněnské GP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

Z Letné se stovky motorek vydají volně do pražských ulic. Fojtík se s vybranou skupinou chystá do Poslanecké sněmovny, kde mezi 13:00 a 13:30 předá dokument se čtyřmi tisícovkami podpisů. „Nesplňuje to formální náležitosti petice, to by se nestihlo. Podpisy jsme sbírali jen tři týdny," uvedl.

Pražská policie o chystané akci ví, ale žádná zvláštní opatření nechystá, řekl ČTK její mluvčí Tomáš Hulan. „Podle našich informací by se kolona neměla přesunovat po Praze, takže bychom zasáhli, jen kdyby motorkáři ve větším počtu narušovali plynulost provozu. Na Letné budeme jen dohlížet," uvedl.

Brněnská Grand Prix čeká na potvrzení státní dotace pro letošní rok. Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) však už od Autoklubu České republiky dostal požadované záruky a vládě navrhne, aby ze státního rozpočtu šlo na tento závod celkem 40 milionů korun. K dvaceti milionům od Ministerstva školství by se mělo přidat dalších dvacet milionů z vládní rozpočtové rezervy, řekla ČTK mluvčí ministerstva Klára Bílá s tím, že více prostředků stát nikdy v minulosti na tento závod neuvolnil.

Loni na ní prodělali 41,7 milionu korun

Organizátoři však dříve požadovali, aby stát uhradil celý zalistovací poplatek za zařazení do kalendáře mistrovství světa, který loni činil zhruba 70 milionů korun. Pro pořadatele je brněnská Velká cena ztrátovým podnikem, loni na ní prodělali 41,7 milionu korun. Do konce června se plánují rozhodnout, zda budou závod mistrovství světa pořádat i v roce 2015. Letos se podnik na Masarykově okruhu uskuteční od 15. do 17. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…