Do Protonového centra zavítal Mikuláš

09.12.2016 9:24

V areálu Protonového se ve čtvrtek odpoledne konala Mikulášská nadilka pro již úspěšně odléčené děti. Akci, která v centru probíhá již tradičně každým rokem, pořádá Nadační fond pro protonovou terapii. Hlavním cílem je neformální konzultace s lékaři, ale i mezi rodiči nemocných dětí.

Do Protonového centra zavítal Mikuláš
Foto: B. Richterová
Popisek: Mikuláš v Protonovém centru

Pro děti bylo připraveno divadlo, samozřejmě přišel i Mikuláš a nechybělo ani chutné občerstvení. Každé dítě, které se akce zúčastnilo dostalo dárkový mikulášský balíček.
 
Akci uvedla milým slovem ředitelka Nadačního fondu pro protonovou léčbu Mirka Čejková. Poté následoval program pro malé pacienty. Než ale přišel Mikuláš s čertem a andělem, bylo pro děti připravené divadlo, konkrétně Divadlo z pytlíčku, které se dětským pacientům moc líbilo. Po sérii krátkých vystoupeních se děti konečně dočkaly Mikuláše, který se dětem omluvil, že přišel o tři dny déle, protože měl moc práce. Děti se čerta nebály a anděl každého za básničku odměnil dárkovým balíčkem. 
 
 
Protonové centrum se snaží vyvracet pohled na sterilní prostředí nemocnice, kde se nic moc hezkého zažít nedá. Pro dětské pacienty je během roku více možností sejít se s ostatními. Ať už v červnu na dětském dni nebo na tradiční party Back to school, která se koná v září. Děti si užívají zábavu, která je pro ně připravená a rodiče mohou neformálně pohovořit s doktory anebo s rodiči stejně nemocných dětí, což oceňují hlavně rodiče dětí, kteří jsou v začátcích léčby. 
 
 
Protonová léčba je standardní léčebnou metodou, která je již hrazena všemi českými zdravotními pojišťovnami. Nejvíce pacientů přichází s rakovinou prostaty, u které se Protonové centrum může chlubit až 97 procentní úspěšností vyléčení. Léčba rakoviny nemocných dětí je samozřejmě velmi citlivé téma, ale vzhledem k tomu, že je velmi často objevena brzy a s léčbou se začíná téměř okamžitě, jsou výsledky úspěšné léčby také velmi vysoké. Nejlepší výsledky jsou dosahovány jak u léčby nádorů mozku, hlavy, tak i krku. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…