Do VZP opět míří politici. Kromě Hegera a Roithové například i Bendl

27.01.2014 20:44

Do orgánů Všeobecné zdravotní pojišťovny míří bývalý ministr zdravotnictví za TOP 09 Leoš Heger, exministr zemědělství za ODS Petr Bendl a také někdejší ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová (KDU-ČSL). V pondělí se správní rada sešla naposledy v původním složení. Zprávu přinesl server iDnes.cz.

Do VZP opět míří politici. Kromě Hegera a Roithové například i Bendl
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Výměna čeká na sedmnáct lidí, další již ve správní nebo dozorčí radě VZP dneska sedí. Pro politiky nebo blízké různých politických stran je tento post klíčový, protože díky němu mohou ovlivnit hospodaření společnosti, přes kterou každý rok protéká 150 miliard korun.

Zatímco Hegera nominovala TOP 09 do správní rady VZP, kde by měla za KDU-ČSL zasednout i Roithová, ODS vysílá Bendla do dozorčí rady této pojišťovny. Kromě Hegera TOP 09 nominovala i jeho bývalého prvního náměstka Marka Ženíška a primáře Pardubické krajské nemocnice Jiřího Skalického. Oba ve správní radě zasedali už v předchozím volebním období.

O křesla přichází TOP 09 i ODS

TOP 09 ve správní radě VZP po volbách oslabuje o dvě křesla. Končí její bývalá poslankyně Patricie Kotalíková a poslanec Jan Farský. O část křesel přichází také ODS. Ve správní radě skončí její letití členové Boris Šťastný a Marek Šnajdr. Minulostí brzy bude také členství Marka Tluchoře či v dozorčí radě Tomáše Úlehly, kteří se dříve postavili proti Petru Nečasovi.

V předvolebním složení se správní rada sešla naposledy v pondělí. „Účast byla hojná, chyběli, tuším, jen dva nebo tři členové," uvedl pro iDnes.cz bývalý poslanec za VV a později LIDEM Jiří Rusnok. Na programu byla mimo jiné informace o vyjednávání se společností IZIP či Protonovým centrem Praha. S oběma společnostmi se ale VZP zatím nedohodla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…