Do debaty o tenistce Kvitové se zapojil i zástupce ombudsmanky. Také sdílel velmi rázný názor

19.07.2014 14:32

Někdejší politik sociální demokracie, dnes zástupce ombudsmanky Anny Šabatové, Stanislav Křeček se postavil po bok poslance Stanislava Humla (ČSSD) a dalších lidí, kteří kritizují dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou za to, že chce platit nižší daně mimo Česko.

Do debaty o tenistce Kvitové se zapojil i zástupce ombudsmanky. Také sdílel velmi rázný názor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupce Veřejného ochránce práv Stanislav Křeček

Stanislav Křeček na sociální síti Facebook souhlasně okomentoval článek z portálu Deník Referendum.cz, kde je tenistka Petra Kvitová a další sportovní funkcionáři znovu vystavena kritice. Provozování sportu něco stojí, zadarmo není ani pro český stát, tedy všechny daňové poplatníky. A pokud tu někdo daně neplatí, neměl by napříště mluvit do směřování českého sportu. Platí to prý nejen o samotné Kvitové, ale i o dalších sportovních funkcionářích, kteří hájí snahu úspěšné české tenistky ochudit český stát.

Vážím si poslance Humla, stojí v textu

„Svým způsobem si vážím poslance Stanislava Humla, který se nebál, po přečtení textu Petra Pospíchala, do diskuze na toto téma přispět, i když mu bylo patrně jasné, do jaké nemilosti veřejného mínění se díky tomu dostane. Jistě, trapné by bylo, kdyby nějaký poslanec kritizoval Petru Kvitovou za případné sportovní neúspěchy, nicméně kritika jejího jednání v rovině daňové je zcela v pořádku,“ píše autor článku.

S tímto stanoviskem podle všeho souhlasí i zástupce ombudsmanky Křeček, neboť článek okomentoval slovy: „Přesně tak! Jsem rád, že rozumných názorů přibývá...“

V této souvislosti stojí za připomenutí, že vyjadřuje své názory na řadu věcí. Mezi jiným i na dění na Ukrajině. V této věci se však názorově rozchází s ombudsmankou Šabatovou, a ta mu proto uložila zákaz k této věci se již nevyjadřovat. Připomeňme, že se Křeček zastal bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, za což si vysloužil kritiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …