Do kauzy Forejt se už vložila policie

13.12.2016 7:18

Okolnosti provázející vznik a šíření kompromitující nahrávky zachycující v choulostivých situacích dnes už bývalého šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta začali prověřovat pražští kriminalisté. S odvoláním na mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánku Zenklovou o tom informoval server Novinky.cz s tím, že podnět přišel z Národní protidrogové centrály.

Do kauzy Forejt se už vložila policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt

„V této věci byly zahájeny úkony trestního řízení, a to pod dozorem Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5,“ cituje server mluvčí. Jakékoli podrobnosti Zenklová uvést odmítla, s jakým podezřením se pražská policie kompromitací Forejta zabývá, tak zůstává nejasné.

Celý text je ZDE

Forejt je podle dřívějších informací z médií, která nahrávku koupila, na videu zachycen při konzumaci bílého prášku nebo při různých sexuálních praktikách. Nahrávku šířila dvojice mužů s kriminální minulostí.

Že se nahrávkou zabývala celostátní protidrogová centrála, potvrdil už dříve její šéf Jakub Frydrych. Mluvčí útvaru Barbora Kudláčková v této souvislosti uvedla, že detektivové především vyhodnocovali informace z veřejných zdrojů a vzhledem ke specializaci centrály na organizovaný zločin s přesahem do zahraničí naznačila právě možné předání celé věci na některý z územních odborů policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…