Do očí mi nic neřeknete a pak mě kritizujete v médiích, ztepal Babiš koaliční partnery. A přidal cosi o zlobbování

12.10.2015 18:05

Koaliční poslanci Jan Bartošek (KDU-ČSL) a Ladislav Šincl (ČSSD) byli podle ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše zlobbovaní hazardní lobby. Řekl to dnes ČTK a Nově před zasedáním koaliční rady. Koalice podle něj nyní moc dobře nefunguje. Buď bude tahat za jeden provaz, nebo nemá smysl, uvedl také.

Do očí mi nic neřeknete a pak mě kritizujete v médiích, ztepal Babiš koaliční partnery. A přidal cosi o zlobbování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Problém je, že v rámci koalice jsou někteří poslanci, kteří jsou zlobbovaný tou hazardní lobby na čele s panem (místopředsedou TOP 09 Miroslavem) Kalouskem, potom pan Bartošek a pan Šincl. To byli reprezentanti, kteří byli zlobbovaní hazardní lobby a kteří tam dělali obstrukce, a pan (senátor Ivo) Valenta na to dohlížel z balkonu,“ řekl Babiš.

Sněmovna se minulý týden zabývala návrhy směřujícími k vyššímu zdanění hazardu. Zatím je ale - i kvůli několikahodinovým řečnickým vystoupením Kalouska - koalice neprosadila.

Babiš se dnes dotkl také přestřelky mezi ním a vicepremiérem a šéfem lidovců Pavlem Bělobrádkem, který v neděli v České televizi mluvil o údajném porušování demokratických pravidel hnutím ANO. Ministr financí nečeká, že by se věcí ještě dnes zabývala koaliční rada, jak to navrhovali jeho spolustraníci.

„Takhle mám takový pocit, že ta koalice nějak ne moc dobře funguje, a musíme se domluvit, jestli v té Sněmovně budeme táhnout za jeden provaz, nebo ne,“ konstatoval ale. Pokud ne, tak podle něj koalice nemá smysl. Na adresu koaličních partnerů také směřoval výtku, že od začátku společné vlády spíše mluví do médií, ale do očí mu své výtky nesdělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…