Do politiky jdou často lidé, kteří předtím neuspěli, řekla na Frekvenci 1 pardubická primátorka

15.06.2014 18:04

Původně Štěpánka Fraňková působila jako lékařka, posléze však vstoupila do politiky. Ve volbách v roce 2010 se dostala do Poslanecké sněmovny, v témže roce se ale funkce vzdala, aby se stala primátorkou Pardubic. Nyní připouští, že samozřejmě by bylo vše jednodušší, kdyby zůstala lékařkou.

Do politiky jdou často lidé, kteří předtím neuspěli, řekla na Frekvenci 1 pardubická primátorka
Foto: Redakce
Popisek: MUDr Štěpánka Fraňková

„Samozřejmě, že jednodušší by bylo zůstat v nemocnici a vrtat si ty šroubky,“ připustila v Pressklubu na Frekvenci 1 primátorka Štěpánka Fraňková. Jako lékařka totiž působila na oddělení úrazové chirurgie.

Na chirurgii prý měla pocit, že vždy vykonala to své – nikdo její práci nemohl ovlivnit, nemohl být sem nastrčen a podobně. V politice však občas naráží i na lidi, s nimiž pracovat nechce. Podle ní je však všechno o konkrétních lidech, a ne politických stranách.

„Bohužel mám někdy pocit, že do té politiky jdou lidé, kteří neuspěli v tom občanském povolání a hledají své naplnění ambicemi v politice. A to si myslím, že není dobře,“ uvedla Fraňková. Na dotaz moderátora Luboše Xavera Veselého odvětila, že si nemyslí, že by do takové skupiny ona sama patřila. Ale hodnocení je spíše na jiných.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…