Do politiky jsem vstoupil kvůli Václavu Havlovi, vypráví lídr Zavadil

06.10.2013 9:56

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil kandiduje do sněmovny za ČSSD, protože chce prosazovat věci, které považuje za správné. Část rozhovoru se Zavadilem, který vyjde v pondělí v časopise Týden, zveřejnil stejnojmenný server.

Do politiky jsem vstoupil kvůli Václavu Havlovi, vypráví lídr Zavadil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil

„Muž, který během své bezmála pětadvacetileté odborářské kariéry organizoval masivní protesty i proti vládě socialistického premiéra Vladimíra Špidly, věří v úspěch. Domnívá se totiž, že dlouhá léta výsostně pravicové hlavní město už není pravicové 'až tak',“ charakterizuje server Jaroslava Zavadila. Ten na otázku, proč na jaře ve vysílání ČT tvrdil, že do politiky nikdy nevstoupí, a nyní činí opak, odpověděl citátem Winstona Churchila, že „jen blbec nemění své názory“.

Při jeho rozhodování prý sehrály roli i názory exprezidenta Václava Havla, kterého si prý vždy nesmírně vážil a který občany vybízel, ať do politiky vstupují. A k tomu dodal: „Když jsem dostal tuto nabídku, řekl jsem si, proč bych nemohl být v Parlamentu a prosazovat tam věci, o nichž si myslím, že jsou správné. Program ČSSD je mi nejblíž,“ vysvětlil.

Svůj vstup do politiky odůvodnil i těmito slovy: „V politice je přece třeba sociální dialog a mají ji ovlivňovat i autority tohoto státu z občanské veřejnosti.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…