Ke sjezdu ČSSD: Kterého kandidáta chcete do funkce 1. místopředsedy ČSSD?Anketa
Novináři dostali stravenky na pátek na oběd a dvě večeře a na oběd v sobotu, k dispozici zdarma je voda, káva a limonády. Pro delegáty i ostatní je k dispozici bufet. Třetinku Plzně si můžou dopřát za 35 korun, dvojku bílého či červeného vína za 50 korun a lahev sedmička stojí 190 korun.
Bufet a kuřárna
Půllitr nealka, včetně Coca Coly či Fanty, stojí kolem třiceti korun. Panáky tvrdého alkoholu stojí od padesáti do šedesáti korun. Delegáti i hosté se mohou posilnit rumem, fernetem, becherovkou, vodkou, ginem, baileys, whisky ballantinkou, karibskými rumy Captain Morgan či Bacardi. K snědku jsou salámové, šunkové či hermelínové chlebíčky za 25 korun, zákusek je za 35 korun.
Za rybníkem Krajáčem je k dispozici i místnost pro kuřáky, kde by se mlha z cigaretového dýmu dala krájet. Během úvodního projevu – zprávy předsedy Bohuslava Sobotky zde spolu debatovali u kávy a cigarety poslanci Vítězslav Jandák a bývalý odborářský předák Jaroslav Zavadil.
Po chvíli se k nim přidal i senátor Hassan Mezian. Později tam diskutovali i s jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou. Jandák ostatně v kuřárně úřadoval poměrně velmi často, podobně jako senátor Jaroslav Kubera na kongresech ODS.
To je nějaká dieta?
Při projevu Aleny Gajdůškové se jednací sál vyprázdnil a zaplnily se kuloáry, bufet a kuřárna. V bufetu se tvořila fronta na chlebíčky. Při pozdravu od slovenského premiéra Roberta Fica se část lidí přesunula zpět do sálu. Fico svou poznámkou, že „čas letí jako jelen do prdele střelen“ sklidil potlesk delegátů.
Pokud máme srovnání například s kongresy ODS, tak sjezd ČSSD působí mnohem „chudším“ dojmem. Problémem je, že na chodbách nejsou obrazovky, kde by delegáti v kuloárech mohli sledovat projevy v sále. Aspoň mají větší klid na soukromou debatu v bufetu a kuřárně. Také oběd byl poměrně skromný. Porce odvážená na lékarnických vahách. „To je nějaká dieta?“ zaslechli jsme poznámku jednoho delegáta, když se podíval do obsahu svého talíře.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Lukáš Petřík