Do prdele střelen. Jandák a mlha z kouře, která by se dala krájet. Rum, becherovka, fernet za pade a „dietní“ oběd. Tak to vypadalo v zákulisí sjezdu ČSSD

13.03.2015 15:05

Redaktoři ParlamentníchListů.cz jsou přítomni na 38. sjezdu ČSSD. Přinášíme vám některé zajímavosti mimo sál.

Do prdele střelen. Jandák a mlha z kouře, která by se dala krájet. Rum, becherovka, fernet za pade a „dietní“ oběd. Tak to vypadalo v zákulisí sjezdu ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kuřácký salonek na 38. sjezdu ČSSD

Anketa

Ke sjezdu ČSSD: Kterého kandidáta chcete do funkce 1. místopředsedy ČSSD?

hlasovalo: 5281 lidí

Novináři dostali stravenky na pátek na oběd a dvě večeře a na oběd v sobotu, k dispozici zdarma je voda, káva a limonády. Pro delegáty i ostatní je k dispozici bufet. Třetinku Plzně si můžou dopřát za 35 korun, dvojku bílého či červeného vína za 50 korun a lahev sedmička stojí 190 korun.

Bufet a kuřárna

Půllitr nealka, včetně Coca Coly či Fanty, stojí kolem třiceti korun. Panáky tvrdého alkoholu stojí od padesáti do šedesáti korun. Delegáti i hosté se mohou posilnit rumem, fernetem, becherovkou, vodkou, ginem, baileys, whisky ballantinkou, karibskými rumy Captain Morgan či Bacardi. K snědku jsou salámové, šunkové či hermelínové chlebíčky za 25 korun, zákusek je za 35 korun.

Za rybníkem Krajáčem je k dispozici i místnost pro kuřáky, kde by se mlha z cigaretového dýmu dala krájet. Během úvodního projevu – zprávy předsedy Bohuslava Sobotky zde spolu debatovali u kávy a cigarety poslanci Vítězslav Jandák a bývalý odborářský předák Jaroslav Zavadil.

Po chvíli se k nim přidal i senátor Hassan Mezian. Později tam diskutovali i s jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou. Jandák ostatně v kuřárně úřadoval poměrně velmi často, podobně jako senátor Jaroslav Kubera na kongresech ODS.

To je nějaká dieta?

Při projevu Aleny Gajdůškové se jednací sál vyprázdnil a zaplnily se kuloáry, bufet a kuřárna. V bufetu se tvořila fronta na chlebíčky. Při pozdravu od slovenského premiéra Roberta Fica se část lidí přesunula zpět do sálu. Fico svou poznámkou, že „čas letí jako jelen do prdele střelen“ sklidil potlesk delegátů.

Pokud máme srovnání například s kongresy ODS, tak sjezd ČSSD působí mnohem „chudším“ dojmem. Problémem je, že na chodbách nejsou obrazovky, kde by delegáti v kuloárech mohli sledovat projevy v sále. Aspoň mají větší klid na soukromou debatu v bufetu a kuřárně. Také oběd byl poměrně skromný. Porce odvážená na lékarnických vahách. „To je nějaká dieta?“ zaslechli jsme poznámku jednoho delegáta, když se podíval do obsahu svého talíře.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …