Do týmu Drahošových nejbližších rádců se přidali diplomat a exporadce Havla Petr Kolář a jeho bratr Pavel

29.09.2017 7:33

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš se rozhodl vsadit na bratry Petra a Pavla Kolářovy. Ti mu mají nyní pomoci v prezidentské kampani. A Pavel již výrazně pomáhá, píší Lidové noviny.

Do týmu Drahošových nejbližších rádců se přidali diplomat a exporadce Havla Petr Kolář a jeho bratr Pavel
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Jiří Drahoš deníku Lidové noviny potvrdil, že Pavel Kolář již zastává funkci vedoucího jeho volební kanceláře. „Například organizuje výjezdy, zajišťuje chod administrativy a spravuje mi kalendář,“ uvedl Drahoš. Pavel Kolář tak kvůli prezidentskému kandidátovi opustil post v bance.

Jeho bratr Petr, o němž se dlouhodobě spekulovalo i jako o možném prezidentském kandidátovi, pro změnu s Drahošem diskutuje o zahraniční politice a národní bezpečnosti. Jak uvádí, drží se tak svého kopyta – v minulosti totiž působil jako velvyslanec v Rusku i v USA. 

K otázce, zda by se po volbách mohl ujmout funkce kancléře prezidenta republiky, se však již Petr Kolář vyjadřovat nechtěl. „Nechci pana profesora poškodit v kampani,“ uvedl Kolář. 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…