Do voleb vstoupil žokej Josef Váňa. Babiš nahrál vzkaz a padlo: Proč zní tak nasraně?

09.10.2014 12:25

Na Facebooku se objevila výzva ministra financí a předsedy hnutí ANO, který láká k volbám. Občanům vysvětlil, že jeho kandidáti jsou pořád „jedni z vás“, a že s nimi mají šanci volit proti tradičním stranám. Lidová tvořivost se na jeho agitačním spotu ovšem vyřádila. Kromě toho hnutí ANO přišla již podruhé podpora od jedné známé osobnosti.

Do voleb vstoupil žokej Josef Váňa. Babiš nahrál vzkaz a padlo: Proč zní tak nasraně?
Foto: Hans Štembera
Popisek: U stolečku zpravodajů se Andrej Babiš občerstvuje hroznovým vínem

Hnutí ANO se na svém předvolebním Facebooku pochlubilo vzkazem, který jeho pražská kandidátka Eliška Kaplický Fuchsová obdržela od žokeje Josefa Váni. Osminásobný vítěz Velké pardubické, který již vloni před volbami výrazně podpořil Andreje Babiše, nyní Kaplické napsal, že si jí váží, protože je milá a upřímná, a popřál jí hodně hlasů.

„Vybrala sis stranu, ve které můžeš být svobodná, a doufám, že se dostaneš až tam, kde budeš moci své názory uplatňovat bez kmotrovských doporučení,” napsal slavný žokej kandidátce. Nakonec jí vzkázal, že by jí zajímavé nápady na reformu hlavního města mohly napadnout i v jeho hřebčíně, kam ji zve.

Kromě toho sítí koluje výzva předsedy hnutí Andreje Babiše k volbám. „Vážení spoluobčané. Nadcházející komunální a senátní volby budou soubojem občanů, občanských hnutí, a my jsme stále hnutím občanů, proti tradičním politickým stranám. Prosím, přijďte volit naše kandidáty, protože my jsme jedni z vás. Děkuji vám,“ hlásí Andrej Babiš z předvolebního videa.

Na video s Andrejem Babišem se podívejte ZDE.

Pod výzvou se okamžitě rozpoutala diskuze nejrůznějších ohlasů. Jeden z nich ocenil výzvu předsedy tak, že to řekl „jasně, stručně, babišovsky“. Na to mu však kdosi odpověděl, že kdyby místo „babišovsky“ napsal „bolševicky“, bylo by to výstižnější.

Uživatel Facebooku jménem Honza Tvaroha vyjádřil svůj dík Babišovi a ujistil, že o jiných kandidátech než z ANO vůbec neuvažuje.

Jiní znegovali známý Babišův předvolební slogan: Ne, s vámi líp nebude, případně „Ne, prostě to neudělám“. Jednu z diskutujících zaujalo, že v podání Andreje Babiše zněla slova „přijďte volit“ jako kategorický příkaz, což se jí prý ale vůbec nelíbí.

Jiná z debatujících Babišovi obšírně vysvětlila, proč mu svůj hlas nemíní dát. „Krnáčová je jak ze IV. cenové skupiny. Pardon. Pražáková na Praze 6 má jasné vazby na předchozí struktury ODS. Sorry, špatné personálie. Ztrácíte,“ napsala. Podobně se vyjádřil další z účastníků diskuze, podle kterého má Babiš „divný lidi“.

Korunu všemu pak nasadil divák, kterého zaujal především nezaměnitelný přednes předsedy ANO. „To jste si nikdy nevšimli toho nasraného tónu v jeho hlase na konci?“ otázal se ostatních.

Celý vzkaz Josefa Váni pro Elišku Kaplický:

Eliško,

velmi si Tě vážíme, protože jsi milá a upřímná osoba. Přeji Ti hodně hlasů a sil k prosazování Tvých názorů. Vybrala sis stranu, ve které můžeš být svobodná, a doufám, že se dostaneš až tam, kde budeš moci své názory uplatňovat bez kmotrovských doporučení. To si opravdu přeju.

Držím Ti palce,
Josef Váňa

P. S.: Na koňském hřbetě je nadhled a krásný rozhled a můžou Tě napadnout i zajímavé nápady, takže neváhej a přijeď se projet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…