Dobeš jmenoval šéfem BESIPu Budského. Nahradil Pánkovou

15.05.2012 22:56

Novým šéfem organizace pro bezpečnost silničního provozu BESIP je Roman Budský. Nahradil tak Ivanu Pánkovou, která podala výpověď údajně kvůli tlakům ze strany ministra dopravy Pavla Dobeše.

Dobeš jmenoval šéfem BESIPu Budského. Nahradil Pánkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

Ministr dopravy Pavel Dobeš jmenoval novým šéfem BESIPu Romana Budského. Nahradil Ivanu Pánkovou, která podala výpověď již po sedmi měsících. Údajně kvůli tlakům ze strany právě ministra Dobeše. Resort to tehdy odmítl.

"Výsledek je moje vlastní rozhodnutí, samozřejmě že šlo ale i o tlak z vedení resortu," uvedla při odchodu Pánková pro server Týden.cz, když 10. května podala výpověď. "Dobíhá mi nyní dvouměsíční výpovědní lhůta podle zákoníku práce," dodala.

Budský je také v čele Nadace BESIP. Nyní se stal během posledních dvou let již pátým vedoucím organizace, po odchodu Zuzany Ambrožové její nástupci odcházejí do osmi měsíců

Pánková je dalším člověkem, který je spojován s Věcmi veřejnými, jejichž byl Pavel Dobeš dříve členem. Podobně jako ona skončil i René Poruba na Ředitelství silnic a dálnic.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …