Dobeš předal demisi. Z funkce odejde do konce března

23.03.2012 13:37

Josef Dobeš předal svoji demisi premiérovi Petru Nečasovi. Do konce března pak skončí ve funkci ministra školství. Oficiálním důvodem jsou další škrty v rozpočtu jeho resortu.

Dobeš předal demisi. Z funkce odejde do konce března
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Já doufám, že ten kdo přijde, bude pokračovat v nutných reformních krocích," uvedl Josef Dobeš. V pátek předal demisi premiérovi Petru Nečasovi. Obává se ale, že mnoho věcí v jeho resortu zůstane nedokončených.

Dobeš opustí svoji funkci na konci března. V čele ministerstva školství byl 21 měsíců a opustil ho kvůli tomu, že nesouhlasil, aby v rozpočtu na vzdělání letos zmrazil dodatečné 2,5 miliardy korun.

Po Dobešově demisi ale volala už dlouho veřejnost, odborníci i politici z vládních stran. Agendu předá Dobeš příští týden svému prvnímu náměstkovi Ladislavu Němcovi. Bude mít na starosti chod úřadu, dokud se nenajde Dobešův nástupce. Němce si Dobeš přivedl na ministerstvo jako svého známého, dřív pracoval jako ředitel brněnské Střední průmyslové školy.

Jméno Dobešova nástupce zatím není jasné. "Toto mým úkolem není. Toto je úkol vedení Věcí veřejných, kde já nejsem, a pak je to na vyjednávání koalice," dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…