Dobrá zpráva pro fanoušky motorismu: Velká cena v Brně se pojede

25.06.2015 17:36

50. ročník Velké ceny silničních motocyklů se nakonec letos koná. Informaci potvrdil brněnský primátor Petr Vokřál i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Budoucnost závodu je však stále nejistá, jelikož Automotodrom se s krajem a městem Brnem stále nijak nedohodl.

Dobrá zpráva pro fanoušky motorismu: Velká cena v Brně se pojede
Foto: automotodrom.cz
Popisek: Automotodrom Brno

"GPČR 2015 se v Brně pojede. Právě jsem neoficiálně obdržel tuto dobrou zprávu, věřím, že ji co nejdříve potvrdí také Dorna a Automotodrom Brno. Bez emocí snad budeme moci sednout všichni k jednomu stolu a dohodnout spolupráci státu, kraje, města, Dorny i AMD. Jsem rád, že se ke GP čelem dnes znovu postavilo i krajské zastupitelstvo přes nervozitu a některé emotivní výroky dotčených aktérů z posledních dnů," komentoval jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) na facebookovém profilu.

Na začátku týdne byl pozastaven předprodej lístků, závod se však letos pojede. Jeho další budoucnost je ale nejistá. Španělská firma Dorna, která má na starost promování závodu, chce „záruky veřejného sektoru“. Nikdo však neví, čí záruky přesně Dorna potřebuje.

„Obávám se, že pokud se to nevyřeší rychle, tak se příští závod nepojede. Za současné situace je pro ně nerealizovatelný,“ řekl pro MF Dnes Petr Vokřál, který se účastnil vyjednávání o financování závodu.

Jihomoravský kraj má stále na účtě 30 milionů, určených na podporu závodu, jelikož smlouva, kterou chce město Brno uzavřít s pořadateli závodu, je údajně „nepodepsatelná“ z právních důvodů.

„Ne proto, že bychom nechtěli, ale právní záležitosti nám to neumožňují. Dokument je neurčitý a v některých ohledech si dokonale protiřečí,“ sdělil pro MfD obchodní ředitel Automotodromu Michal Klouda.

Hlavním požadavkem kraje, aby finančně podpořil další závody, například Grand Prix, je transparentní účetnictví. Audit, který však město Brno nechalo udělat u Automotodromu, jim však přišel „částečně začerněný“. „Podle údajů v samotném auditu si přitom anonymizaci některých informací vyžádala sama zkoumaná firma, tedy Automotodrom,“ uvádí dále deník.

Podle autorů auditu, firmy KPMG, však nejsou v účetnictví firmy „žádná závažná pochybení“. To však nevyhovuje druhé straně, za kterou mluvil Jan Vitula z TOP 09, podle kterého se jedná o „neseriózní“ a „nehorázné“ jednání, pokud má být město jako „rovnoprávný partner“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …