Dobré ráno. Česko. Konvička zakládá novou politickou stranu, prý ruku v ruce s Petrem Bystroněm

02.05.2016 6:38

Spolupráce Bloku proti islámu a Úsvitu – Národní koalice skutečně končí. Nedávné rozhodnutí předsedy Bloku proti islámu Martina Konvičky a místopředsedy Petra Hampla potvrdila Akční rada Bloku. Rozhodnutí padlo opět v noci.

Dobré ráno. Česko. Konvička zakládá novou politickou stranu, prý ruku v ruce s Petrem Bystroněm
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sociolog Petr Hampl

Kromě ukončení spolupráce s Úsvitem pověřila také Akční rada místopředsedu Bloku Petra Hampla založením nové politické strany. Celé jednání rady se uskutečnilo kvůli skupině osob okolo místopředsedkyně Jany Volfové, kteří nesouhlasili s ukončením spolupráce mezi Blokem a Úsvitem. Uvedl to tiskový mluvčí Bloku Miroslav Adamec.

Nový politický subjekt, jenž má Hampl založit, má hájit zájmy lidu, bojovat proti islámu a bruselským socialistickým praktikám. Podle MF Dnes by mohla nést jméno Alternativa pro Česko, nyní pracovně Apači. Má jít o obdobu německé pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD), s níž by čeští konvičkovci chtěli spolupracovat. To potvrdil i Hampl, jenž vnímá, že strana dokáže oslovit lidi středních i vyšších tříd. Podle informací MF Dnes již proběhla i první jednání s bavorskými zástupci strany, kterou v této spolkové zemi vede původem Čech Petr Bystroň.

„Pokud budeme příště jednat s jinými politickými subjekty, tak už nikdy za zavřenými dveřmi. Kabinetní politika se s naší otevřeností neslučuje. Úsvit chtěl podvozek, na kterém vyveze znovu své poslance do Parlamentu, ale my nyní máme vlastní auto a řídit si ho budeme sami!“ zdůvodnil ještě jednou odchod od Úsvitu Konvička. 

Své k rozkolu řekl MF Dnes i předseda Úsvitu Miroslav Lidinský. „Chybu jsme udělali v okamžiku, kdy jsme ponechali bez povšimnutí námluvy Petra Hampla s Klárou Samkovou, která chtěla spolupracovat se Zbyňkem Passerem, pražskými kmotry a bývalými členy ODS,“ řekl Lidinský.

„Cílem nové občansky liberální platformy bude dát tuhle zemi do pořádku,“ řekl také Konvička. Více informací se členové platformy dozvědí na konci května na celorepublikovém sněmu. Musí totiž projít schválením. „Počítáme, že krajské volby už nestihneme a účastnit se budeme s novou platformou až parlamentních,“ dodal Hampl.

Celá tisková zpráva:

Širší vedení Bloku proti islámu potvrdilo rozvod s Úsvitem

Akční rada Bloku proti islámu schválila nedávné kroky předsedy Martina Konvičky a místopředsedy Petra Hampla vedoucí k ukončení spolupráce s Úsvitem národní koalice a pověřila vedení BPI založením nové politické strany.

V neděli 1. května 2016, se v odpoledních hodinách konala akční rada Bloku proti islámu. Hlavním bodem programu rady bylo projednání ukončení spolupráce Bloku proti islámu s Úsvitem národní koalice na základě kroků učiněných před týdnem předsedou Martinem Konvičkou a místopředsedou Petrem Hamplem.

Jednání akční rady vyvolala skupina okolo Jany Volfové, kteří nesouhlasili s ukončením spolupráce mezi BPI a ÚNK.

Výsledkem dnešního jednání je usnesení, kde v prvé části akční rada většinou hlasů vyjádřila podporu krokům učiněným předsedou a místopředsedou vedoucích k ukončení spolupráce s ÚNK. V druhé části pak pověřila místopředsedu Hampla založením nového politického subjektu hájícího zájmy lidu této země, bojujícího proti islámu a bruselským socialistickým praktikám.

K jednání akční rady předseda BPI Martin Konvička sdělil: „...pokud budeme příště jednat s jinými politickými subjekty, tak už nikdy za zavřenými dveřmi. Kabinetní politika se s naší otevřeností neslučuje. Úsvit chtěl podvozek, na kterém vyveze znovu své poslance do parlamentu, ale my nyní máme vlastní auto a řídit si ho budeme sami!“

28. května 2016 se bude konat sněm Bloku proti islámu, který rozhodne o dalším postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…