Dobře, že umřou? Doktor Macek ke koronaviru. To zas bude řevu

24.03.2020 10:01

Politický komentátor Miroslav Macek se na svém webu viditelny-macek.cz vyjádřil ke slovům premiéra Andreje Babiše (ANO) k národu a také k aktuální pandemii koronaviru. „Dá se předpokládat, že počet nakažených a zemřelých ještě silně naroste,“ míní.

Dobře, že umřou? Doktor Macek ke koronaviru. To zas bude řevu
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

„Nevyslechli jsme projev premiéra Babiše, ten totiž jen neuměle přečetl slova, která mu napsali jeho PR poradci. Stačilo zavřít oči a jen chvíli ho poslouchat: ze srdce to nešlo, bylo to nesnesitelně neupřímné, spíše ze slepého střeva, ale bylo to tááák dojemné... Do houfu, ovečky, do houfu…“ poznamenal ironicky Macek

Anketa

Podporujete předsedu vlády Andreje Babiše? (Ptáme se od 24.3.2020)

93%
7%
hlasovalo: 39607 lidí

A poskytl poněkud netradiční pohled na současnou situaci pomocí včerejší statistiky. „Počet obyvatel: 10,650.000. Počet testovaných na koronavirus: 17.370. Počet pozitivních: 1.165. Počet vystrašených (odhad): 9.500.000. Počet úmrtí na koronavirus: 1 (95let). Počet úmrtí celkem (statistický průměr na den): 308 (včetně dětí),“ uvedl Macek. 

Dá se předpokládat, že počet nakažených a zemřelých ještě silně naroste. Z toho ovšem logicky vyplývá, že po skončení epidemie denní průměr zemřelých poklesne, neboť část zemřelých zemře prostě dřív, než by zemřela bez vlivu epidemie, nikoliv navíc. Z těchto zemřelých by přitom nemalá část vlivem jiných chorob spíše přežívala, než žila, udržována (někdy dlouhou dobu) při životě agresivní, nikoliv paliativní medicínou. Pokud se nezaujatě podíváte kolem sebe a k tomu zavzpomínáte, jistě mi dáte za pravdu, že znáte spoustu lidí, kterým by časnější smrt ušetřila následnou dlouhou dobu trápení. Těch lidí, kterým jsem namísto žití-nežití přál co nejrychlejší smrt, jsem poznal za život desítky a desítky a vy jistě též, jen si to přiznejte! Na přírodní eutanazii prostě většina z nás není zvyklá, neboť se s ní nikdy v životě nesetkala, a stejně jako se domnívá, že poručíme větru, dešti, je přesvědčena, že poručíme přírodě a smrti i v tomto případě,“ zkonstatoval Macek.

„Značka Izivia, dceřiná společnost energetického gigantu EDF, vypnula 189 z 217 rychlonabíjecích stanic, které tvořily páteř celé sítě nabíječek na francouzských dálnicích. A oznámila, že je neplánuje opět zprovoznit.
A pak, že nemá koronovirus pozitivní účinky!“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…