Dobrovolnický prapor Azov se chlubil symboly SS. Teď z něj udělali elitní komando ukrajinské armády

18.06.2015 23:27

Kontroverzní Pluk Azov, který údajně odmítla trénovat i armáda USA, bude prý na Ukrajině transformován do brigády zvláštního určení. Zprávu, která prý vypovídá o sympatiích ukrajinské vlády k nacistické zvěři, přinesl server Prvnizpravy.cz.

Dobrovolnický prapor Azov se chlubil symboly SS. Teď z něj udělali elitní komando ukrajinské armády
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

„Pokud vše půjde dobře, tak v nejbližší době bude pluk Azov převeden do samostatné brigády zvláštního určení,“ cituje deník Ukrajinská pravda výrok velitele pluku Andreje Beleckého. Ten prý poznamenal, že to bude příležitost rozšířit počet až na 2 500 vojáků.

„Věřte mi, máme zájemce. Obrovské množství ukrajinské mládeže chce a rve se o účast v Azovu. Ale uzavřeli jsme stav. To znamená, že nyní nemůžeme lidi přijímat,“ řekl Ukrajinské pravdě Beletskij.

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Jeff Rathke přitom už před časem řekl, že Washington neměl nikdy v úmyslu zapojit do školení bojovníky Azova. Americký kongres už dávno schválil vojenský rozpočet pro rok 2016 s úpravou, která zakazuje přidělení pomoci tomuto uskupení. Podle Kongresu jsou údajným důvodem zákazu příslušnost a otevřená podpora bojovníků pluku Azov nacismu a fašismu.

Alexander Lukaševič, mluvčí ruského ministerstva zahraničí, reagoval na krok USA slovy: „Lépe pozdě než nikdy.“ Zároveň ale poznamenal, že ani další útvary Národní gardy Ukrajiny nejsou o mnoho lepší než Azov. Ten prý Lukaševič popsal jako „bandu otevřených nacistů chlubících se symboly nacistické Waffen-SS“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…