Docent udeřil: Společnost není rozdělená, je sjednocená. Jen někteří slouží globálním mocnostem!

12.12.2017 18:41

Docent Radim Valenčík se zamýšlí nad tím, proč je česká společnost tak rozdělená. V jednu chvíli ovšem dospěl k názoru, že společnost není rozdělená, společnost je sjednocená, jak údajně ukázaly nedávné sněmovní volby. Radim Valenčík má za to, že důležitá otázka zní jinak. Máme se prý spíše ptát, kteří lidé se odrodili od své vlastní země a slouží globálním mocnostem.

Docent udeřil: Společnost není rozdělená, je sjednocená. Jen někteří slouží globálním mocnostem!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

„Vždy – mj. jak ukázaly i výsledky nedávných voleb – v poslední době dochází ke sjednocování lidí v naší zemi. Lidem dochází, o co jde, a z toho jsou někteří, kteří se už dávno od naší země odrodili, kteří udržují svoji pozici jen jako slouhové současné globální moci, velmi nervózní,“ napsal Valenčík.

České společnosti podle jeho názoru škodí lidé, kteří nálepkují své spoluobčany. Příkladem může být chování bývalého ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera, který zkritizoval Miloše Zemana za to, že prezident vystoupil na konferenci SPD. Dienstbier udělal podle Valenčíka chybu, když s prezidentem nevedl diskusi o Zemanových tezích, nýbrž jen Zemanovo vystoupení odsoudil. Tohle kádrování české společnosti škodí.  

Ti, kteří nálepkují, prý mají pocit, že jsou lepší než obyčejní lidé. To se prý v minulosti stalo i komunistům. A 17. listopadu 1989 za to zaplatili ztrátou moci. Lidé už před listopadovými událostmi získali pocit, že komunističtí papaláši žijí odtrženi od obyčejných občanů. Čechoslováci si řekli, že musí sami prosadit změnu, protože jinak se jí nedočkají. Dnes by to podle docenta mohlo skončit stejně.

„To, že se historie opakuje, je dáno i tím, že normální lidé si vždy dokázali uhájit moc jen po poměrně krátkou dobu. Po čase jim noví papaláši zase přerostou přes hlavu. Ještě nějakou dobu se normální lidi budou muset učit, jak tomu zabránit, jak vytvořit společnost, ve které nebudou ti, co místo argumentů kádrují, co používají dvojí metr, co jsou ochotni k naplnění svých ambicí přisluhovat zlu, těmi, kdo rozdává moudra. Ale při každé nápravě selhání „mocných“ se tomu naučí o trochu víc. Chce to trochu paměti a ne jenom té, která se omezuje jednou generací,“ uzavřel Valenčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …