Dodělám trestní oznámení a končím, říká o práci v DPP Láska

18.09.2012 22:39

Advokát Václav Láska prý dodělá, co v Dopravním podniku Praha (DPP) rozpracoval, a poté skončí. Především to jsou trestní oznámení, což je u právníka podle jeho slov nestandardní řešení.

Dodělám trestní oznámení a končím, říká o práci v DPP Láska
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

„Mým záměrem bylo pro dopravní podnik nedělat vůbec a dokončit rozdělaná trestní oznámení pod svým jménem, což je z pohledu advokáta nestandardní řešení. Neuskutečnitelné proti vůli klienta. Dopravní podnik ale chtěl, abych s ním spolupracoval i na dalších kauzách, nejen na těch, které jsem zpracoval v té analýze. To jsem zase zdvořile odmítl já,“ uvedl Václav Láska v rozhovoru pro Lidovky.cz.

„Dodělám tedy ta trestní oznámení, která mám rozpracovaná, předám je, a dopravní podnik se rozhodne, jestli je podá či nikoliv. Pak naše spolupráce skončí,“ dodal.

Nemá ale strach, že před ním vedení podniku nějaké dokumenty skrylo? „Podívejte se, tohle já nemůžu hodnotit. Představenstvo řeklo, že mi ukáže všechno, co má. Jestli to bude fungovat nebo ne, to mi nepřísluší hodnotit. Já to beru tak, že budu mít přístup ke všemu, co bude potřeba k tomu, abych dokončil svou práci,“ prohlásil.

O Láskovi se nemluví jen pozitivně. Náměstek primátora pro dopravu Josef Nosek o něm řekl, že to vše dělá jen proto, aby se zviditelnil. „S nadsázkou, kdybych se chtěl nějak mediálně zviditelnit, tak budu kandidovat na prezidenta. Na tyto argumenty nemá vůbec smysl reagovat,“ odpálkoval ho advokát.

Bývalý šéf DPP Martin Dvořák o něm ale dokonce řekl, že je reálný zločinec. „To už je trošku jiná káva, tam už je to o něčem trochu jiném,“ odmítl to komentovat Láska.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…