Dodržujte naše zákony! Slovenský poslanec se nekompromisně pustil do velvyslance USA

09.10.2016 18:31

Bratislavský poslanec, předseda Klubu pro Bratislavu Martin Borguľa, zaslal dopis americkému velvyslanci na Slovensku Adamu Sterlingovi. Vyzývá ho, aby respektoval slovenské zákony. Dopisu si všímá Jan Urbach na serveru VašeVěc.cz.

Dodržujte naše zákony! Slovenský poslanec se nekompromisně pustil do velvyslance USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Borguľa ve svém dopise také chce, aby byl zpřístupněn prostor před velvyslanectvím na Hviezdoslavově náměstí. Tento prostor je podle jeho slov v současnosti bez právního titulu ohrazený plotem.

„Dovolte mi, abych se na Vás obrátil s výzvou o zpřístupnění prostoru před americkou ambasádou občanům Bratislavy. V současnosti jde ze strany Velvyslanectví USA o nelegální okupování a zabrání prostoru náměstí, ke kterému nemáte žádný právní titul. Chci Vás touto cestou požádat o respektování zákonů Slovenské republiky,“ napsal Borguľa. 

„Právně problematickou situaci zavinilo samo velvyslanectví, když dodatek o prodloužení nájemní smlouvy doručilo až po termínu, a v důsledku se celý nájemní vztah stal neplatným. Bratislavské zastupitelstvo potom novou nájemní smlouvu na zasedání 29. září neschválilo,“ konstatuje Urbach.

  • Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…