Dohnat a předehnat USA. Podle Zbořila se nám to na cestě do propasti může podařit

03.12.2016 17:30

„Dochází k závažnému omezení individuálních lidských práv,“ myslí si politolog Zdeněk Zbořil. Rozhovor s ním přinesl server PrvníZprávy.cz.

Dohnat a předehnat USA. Podle Zbořila se nám to na cestě do propasti může podařit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

Zbořil v rozhovoru mimo jiné uvedl, že se omezování individuálních lidských práv zakrývá, kdežto nedůležitých státních věcí jsou plné noviny. „Parlament projednává EET od rána do večera a podobně se věnujeme věcem podružným,“ dodal Zbořil.

Původní text ZDE.

„Pošlapání Charty 77 tou novou politikou boje proti proruské propagandě nebo proti neevropské propagandě, to je krok směrem do propasti, krok do záhuby, chtěli jsme předhonit a dohonit Spojené státy, které kráčí do propasti a možná, že se nám to podaří,“ upozornil také ve svých slovech.
 
Poté se vyjádřil i k současnému politickému dění, například k rakouským prezidentským volbám. „Je to také klasický případ, jak velká média, mainstreamová, se chovají propagandisticky a nikoliv zpravodajsky. Nejenom, že nevyhrála Hillary Clintonová, ale ono to také dopadlo s Francoisem Fillonem trochu jinak. Vždyť se o něm vůbec nemluvilo. A on zvítězil v primárkách s neuvěřitelnou převahou,“ zmínil. „Norbert Hofer bude určitě vítězem mimo Vídeň, ale ta Vídeň toho může hodně rozhodnout," domnívá se.
 
„Nový americký prezident Donald Trump bude jednat s hlavou Číny, s hlavou Ruské federace a nebude k tomu potřebovat zprostředkovatele z Evropské unie, rozhádané a podivně se chovající,“ sdělil také k americké politice. „Ty jeho hovory o tom, že se Amerika musí obrátit k tomu Tichomoří, tam se nejedná jen o Čínu, ale také o Japonsko a celou jihovýchodní Asii. A to se mi zdá, že je důležitější než hádanice kolem EET,“ uzavřel.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…