Dojatý vítěz Jiří Pospíšil: Nejdřív mě Nečas vyhodil... A teď tohle

26.05.2014 9:44

V evropských volbách získal nejvíce preferenčních hlasů, 77 tisíc, bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který kandidoval jako nestraník za TOP 09. Svůj úspěch označil v rozhovoru pro server Akutálně.cz jako dojemný. S TOP 09 hodlá nadále úzce spolupracovat, nicméně vstupovat do této strany nechce. Plánuje, že v Evropském parlamentu se bude věnovat boji proti praní špinavých peněz a zlepšování spolupráce mezi žalobci jednotlivých zemí.

Dojatý vítěz Jiří Pospíšil: Nejdřív mě Nečas vyhodil... A teď tohle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Pospíšil si na základě volebního výsledku myslí, že u voličů uspěl už ve druhém testu. „Poprvé to bylo, když mě premiér Nečas bez zjevných důvodů vyhodil z vlády a pak jsem v Plzeňském kraji vyhrál volby,“ uvedl s tím, že to, že mu teď voliči znovu řekli, že jej v politice chtějí, je „dojemné“.

Budu jezdit po regionech a vysvětlovat, co nám Evropa přináší

Zamýšlel se také nad faktory, které vedly k velmi nízké volební účasti. „Nejdůležitějším z nich je ten, že si v Čechách tak trochu hrajeme na zlý Brusel a hodné domácí politiky,“ konstatoval s tím, že za posledních deset let, které uplynuly od vstupu ČR do EU, přiteklo do Česka tři sta miliard korun. Proto jako europoslanec bude jezdit po regionech a „lidem vysvětlovat, co nám přináší Evropa“.

V Evropském parlamentu chce využít svých zkušeností z práce na Ministerstvu spravedlnosti a věnovat se tématům jako je boj proti praní špinavých peněz. „Taková směrnice má být na pořadu projednávání už v druhé polovině tohoto roku,“ podotkl Pospíšil a zmínil i to, že evropští poslanci budou projednávat také normy, které mají umožňovat lepší spolupráci mezi státními zastupitelstvími jednotlivých členů EU.

V závěru rozhovoru jasně řekl, že o vstupu do TOP 09 neuvažuje, i když s ní bude úzce spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…