Dojemný příběh z Německa: Tatínek byl Hitlerův ministr, dcera teď hostí doma Syřany

18.09.2015 16:24

Již osm měsíců sdílí dcera nacisty Alberta Speera domov se dvěma Syřany. Dva muži, Nizar a Ahmad, kteří uprchli před situací ve své zemi, jí dokonce i pomáhají. Píše o tom server iDnes.cz.

Dojemný příběh z Německa: Tatínek byl Hitlerův ministr, dcera teď hostí doma Syřany
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Albert Speer byl hlavním architektem Hitlerovy říše, jeho dcera Hilde Schrammová (79) se celý život snaží o světový mír a boj proti rasismu. 

„Kdokoli má volné místo, měl by uprchlíky přijmout,“ uvedla serveru BBC s tím, že rozhodnutí pro ni bylo jednoduché. A její soužití se Syřany je skutečně příkladné – Ahmad například rád vaří, a tak své paní domácí ulehčuje práci a stará se o kuchyň. A nejen oni, oba muži starší ženě, která má problémy se zády, pomáhají a chodí například na nákup.

„Rodinu jsem neviděl už dva roky,“ říká Ahmad, který v Sýrii studoval na zubaře. Při vzpomínkách na svou domovinu propadá skepsi. V zemi totiž nechal nemocného otce i matku. I druhý muž, který je u Schrammové ubytován, studoval medicínu. 

Původní text čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…