Dokonáno. Čtvrtý kandidát ANO na Vysočině, Josef Kott, post poslance přijme

28.11.2013 14:09

Kandidát hnutí ANO na Vysočině Josef Kott je připraven přijmout mandát poslance. ČTK dnes řekl, že neví o ničem, co by mu v tom mohlo bránit. Místa ve sněmovně se dnes vzdal předseda hnutí ANO na Vysočině Jan Sobotka. Vyzval ho k tomu sněmovní klub hnutí kvůli jeho splátkovému kalendáři dluhu vůči zdravotní pojišťovně.

Dokonáno. Čtvrtý kandidát ANO na Vysočině, Josef Kott, post poslance přijme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Sobotka jej neuvedl v čestném prohlášení o bezdlužnosti, které hnutí ANO po kandidátech vyžadovalo. Sobotka měl v dolní komoře nahradit Miloslava Bačiaka, jenž se vzdal mandátu kvůli sporné minulosti.

Bezmála dvě volební období Kott působil jako zastupitel a místostarosta Olešné

Kott byl na kandidátce na čtvrtém místě, na Vysočině přitom hnutí ANO získalo dva poslanecké mandáty. "Nepočítal jsem s tím," řekl Kott k tomu, že se mu otevřela cesta do sněmovny. Uvedl, že podobné problémy jako Sobotka mít nebude. "Jsem zaměstnancem, tudíž za mě sociální a zdravotní platí zaměstnavatel. Daňové přiznání si šest, sedm roků podávám sám. Tam si dovolím tvrdit, že problémy mít nebudu," řekl. Zároveň uvedl, že až do svého loňského vstupu do hnutí ANO nebyl ani členem žádné politické strany.

Dvaačtyřicetiletý Kott žije v Olešné na Pelhřimovsku, kde s manželkou Hanou vychovává tři děti. Uvedl, že od ukončení studia na českobudějovické vysoké škole zemědělské v roce 1995 pracoval na různých pozicích ve společnosti ZZN Pelhřimov. Podnik teď patří Agrofertu Andreje Babiše. Kott tam nyní pracuje na postu produktového manažera, který se stará o obchod s komoditami.

Bezmála dvě volební období Kott působil jako zastupitel a místostarosta Olešné. Těchto obou postů se vzdal začátkem roku 2010 kvůli narůstajícímu vytížení v zaměstnání. "Protože jsem nechtěl dělat takového místostarostu, který tam chodí jen na schůze, tak jsem požádal o rezignaci," řekl. Bačiak složil mandát, protože se už před volbami ukázalo, že zamlčel svou minulost politruka a údajně i titul RSDr., udělovaný komunisty. Sobotka by měl skutečnost, že nepřijímá mandát, doložit podpisem mandátovému a imunitnímu výboru do příští sněmovní schůze, která začne ve středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…