Doktor Hnízdil: Zemana je mi líto. Babiš je nešťastný. Trump je narušený

21.03.2019 10:24

Do Prostoru X se vydal lékař Jan Hnízdil. A nedržel se zpátky. Společnost prý může za to, že stoupá výskyt rakoviny. Svým pacientům prý nedoporučuje sledovat politická zpravodajství, protože z nich čiší negace. Znovu zmínil, že na vrcholových pozicích sedí psychopaté. A Zemana i Babiše popsal tak, že si to jejich příznivci za rámeček nedají…

Doktor Hnízdil: Zemana je mi líto. Babiš je nešťastný. Trump je narušený
Foto: FAEI.cz
Popisek: MUDr. Jan Hnízdil

Hnízdil komentoval například stav životního prostředí, který podle něj může za nárůst počtu případů rakoviny, a to i u dětí. „Onkologická medicína dělá obrovské pokroky v diagnostice, screeningy, včasné záchyty, chemoterapie, radioterapie, ale navzdory tomu je té rakoviny čím dál víc. My ji umíme lépe diagnostikovat, lépe léčit, ale těch pacientů přibývá,“ konstatoval lékař. A použil definici, kterou mu sdělil jeden onkologický pacient: „Rakovina je jako doporučený dopis s černým pruhem. Tam se píše: Otrávil jsi vzduch, teď ho dýcháš. Otrávil jsi vodu, teď ji piješ. Otrávil jsi půdu, teď jíš potraviny z té půdy, otrávil jsi mezilidské vztahy, teď v nich žiješ. Tak už se zastav, nebo tady končíš.“

Anketa

Dostane se TOP 09 do příští Poslanecké sněmovny? Ať už sama, či v rámci předvolebního spojenectví?

5%
95%
hlasovalo: 11338 lidí

Naše společnost prý žije rakovinotvorným způsobem. „Je mi líto, ale my za to můžeme, my si tady vytváříme takovéto podmínky,“ vyřkl obvinění. Je podle něj nejvyšší čas to změnit, ale obává se, že „masu“ nelze zastavit. „To pochopení je individuální a nevidím jinou šanci, než že jedinci, kteří reflektují tu situaci, začnou měnit sami sebe. Nelze čekat, že se objeví nějaký osvícený politik, premiér, který začne tu společnost vést k mravnosti. Musíme začít žít zdravě každý od sebe a snažit se být vzorem pro svoji rodinu a nejbližší okolí. Strakatý na to namítl, že tím se ovšem například voda nevyčistí, a Hnízdil dodal, že samozřejmě se musíme snažit změnit to, co můžeme, a naopak bychom se neměli stresovat tím, co změnit nemůžeme.

Strakatý na to navázal, když se zeptal, zda se dnešní doba s válkami, krizemi apod. obtiskuje v nás. „Já pacientům nedoporučuji sledovat politická zpravodajství; skutečně ty negativní emoce, které generuje ta naše politická reprezentace, tak ony se přenášejí už i na dálku. Když si někdo v neděli po obědě pustí politickou debatu, tak to je sebetýrání. Já jsem to kdysi zkusil. Chvíli to sledujete a najednou je vám nevolno. Cítíte únavu, svírání žaludku, protože jste to chytl, vlastně jste se nakazil tou negativní energií, kterou ti naši politici, většinou těžce osobnostně narušení lidé, generují.“ Politici podle něj škodí, protože se jim odevzdáváme. Největším trestem pro psychopata je, že si ho přestanete všímat. Že na sebe nenecháte působit tu negaci. Prostě ho vypnete,“ dodal lékař.

Citoval dílo Roberta Harea, podle kterého je ve špičkových manažerských a politických pozicích mnohem více psychopatů než v amerických věznicích. „Oni jsou inteligentní a pracovití, ale zároveň draví, bezcitní a bezohlední,“ vyjmenovával jejich vlastnosti. Tito psychopaté nejsou nemocní, ale postižení. Bylo dokázáno na magnetické rezonanci, že tito lidé nemají vyvinutá centra zodpovědná za soucit, stud, empatii a svědomí. Strakatý nadhodil jména: Andrej Babiš a Miloš Zeman. Ale Hnízdil odmítl jmenovat se slovy, že diagnostikovat si může každý sám. Tiskovky Andreje Babiše v televizi prý okamžitě vypíná. Když se jednou zkoušel dívat bez zvuku, tak již z řeči těla byla vidět agrese, zloba a negace. Ovšem znovu odmítl jmenovat z koho.

Od Babiše přešli k Zemanovi a k Hnízdilovým minulým výrokům o něm. „Mně je toho pána nesmírně líto, protože jeho zdravotní stav je nesmírně závažný, a on už ztratil schopnost sebereflexe, tedy se ctí odejít, to už je teď pozdě. On už ani odejít nemůže, ale viním z té situace, která je nesmírně negativní a trapná, jeho okolí. Prostě ti lidé, kteří ho obklopují a kteří ho tam drží, aby se za něj schovali,“ svěřil se Hnízdil a dodal, že jeho vztah k prezidentovi je vztah lítosti, soucitu a trapnosti, protože ve funkci podle něj už dávno být neměl.

Bránil se, že by se jednalo o diagnózu na dálku. Podle něj je Zeman v médiích natolik často, že jsou signály silné tak, že je nelze nevnímat. Zeman podle něj trpí rozpadem osobnosti. Svědčí o tom vztahy původní rodiny těchto politiků. „Tam i z těch náznaků, které se objevují, je těžká patologie,“ diagnostikoval lékař. Dále Zemanův způsob života. Hnízdil to popsal jako „rozpad osobnosti v živém vysílání“. „To snad vidí každý, kdo to chvíli sleduje,“ doufal. Doufá též, že v následujích letech budou silné demokratické instituce. Jako osobnostně narušeného označil i Donalda Trumpa, ale v USA podle něj fungují instituce, které ho drží na uzdě, zatímco u nás nejsou. A vláda psychopatů nehrozí, ale už tu údajně je.

Nakonec se rozhovořil i o Andreji Babišovi, kterého podle něj vystihla Olga Sommerová. „Já si myslím, že ten člověk je nešťastný. Že skutečně je zahnán do kouta a že bojuje o svoji svobodu. On má dvě možnosti: buď rozloží ten demokratický systém, koupí si média, což se stalo, nekoupí si politiky, on si koupil politiku, takže buď rozloží ten systém, což se mu vede, anebo ten systém dostihne jeho,“ popsal vrcholného představitele ANO a ČR. Jako cestu vidí postupovat neosobně a důsledně v souladu se zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…