Doktor Macek: Mám s Milošem Zemanem své zkušenosti. Třeba Knižní velkoobchod

26.08.2014 13:32

Publicista a někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek si ve své tradiční úterní glose vzal na paškál spor o autorství amnestie mezi právníkem Pavlem Hasenkopfem a prezidentskou kanceláří. V jádru celého problému prý stojí „velkohubost“ prezidenta Miloše Zemana, který přebírá tvrzení svých spolupracovníků, aniž by si ověřil, zda jsou pravdivá.

Doktor Macek: Mám s Milošem Zemanem své zkušenosti. Třeba Knižní velkoobchod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kancléř Vratislav Mynář loni veřejně označil Pavla Hasenkopfa za jednoho z autorů kontroverzní amnestie prezidenta Václava Klause. Jeho tvrzení převzal i současný prezident Miloš Zeman. Hasenkopf však autorství odmítal a s Hradem se soudil. V pondělí došlo mezi oběma stranami k uzavření smíru. Kancléř Vratislav Mynář ovšem znovu přilil olej do ohně, když prohlásil, že trvá na tom, že právník je „duchovním otcem“ aboličního článku, který zastavil trestní stíhání přesahující dobu osmi let. Hasenkopf nyní chystá trestní oznámení za pomluvu.  

„Právnické piruety sporu o autorství či neautorství amnestie mezi bývalým právním poradcem V. Klause Pavlem Hasenkopfem a současnými obyvateli Pražského hradu v čele s prezidentem Milošem Zemanem začínají být poněkud nepřehledné,“ okomentoval dění kolem amnestie doktor Miroslav Macek.

Podle někdejšího místopředsedy ODS by ke sporu nemuselo dojít, nebýt „velkohubosti“ hlavy státu Miloše Zemana. Ten prý často papouškuje to, co zaslechl od svých spolupracovníků, aniž by si ověřil, zda je to pravda, polopravda, nebo čirá lež.

„Znám to z vlastní zkušenosti, když mne před drahnými roky osočil v televizi, že jsem vytuneloval Knižní velkoobchod (KV), což mu zřejmě nakukal Pavel Rychetský (jak prozradil sám Zeman), tehdy právní zástupce věřitelů bývalého předprivatizačního vedení KV. Po soudním procesu se mi pak musel Zeman veřejně v televizi omluvit,“ poukazoval Macek na podobnou „kauzu“.

„Nicméně, jak je vidět, nic nového se v toku času nenaučil a nic starého nezapomněl. Je to holt stále ten stejný génius podprůměrnosti…“ konstatoval na závěr doktor Macek.

Vláda vám třicet korun z kapsy stejně vytáhne

Někdejší místopředseda ODS rovněž přiléhavě okomentoval zrušení třicetikorunových poplatků v lékárnách, které by dle plánu ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka mělo být od příštího roku kompenzováno buď navýšením marže u léků, nebo takzvaného zdravotního výkonu pro lékárníky, například za poučení pacienta při výdeji léku.

„Voliči současné vládní koalice, radujte se! Vláda vám nevytáhne 30 korun z pravé kapsy, ale z levé!“ napsal Miroslav Macek na svém webu.

Co přesně napsal Miroslav Macek:

Právnické piruety sporu o autorství či neautorství amnestie mezi bývalým právním poradcem V. Klause Pavlem Hasenkopfem a současnými obyvateli Pražského hradu v čele s prezidentem Milošem Zemanem začínají být poněkud nepřehledné.
Takže pro stručnost: Za vše může velkohubost Miloše Zemana, který často papouškuje to, co zaslechl od svých spolupracovníků, aniž by si ověřil zda je to pravda, polopravda, nebo čirá lež.
Znám to z vlastní zkušenosti, když mne před drahnými roky osočil v televizi, že jsem vytuneloval Knižní velkoobchod (KV), což mu zřejmě nakukal Pavel Rychetský (jak prozradil sám Zeman), tehdy právní zástupce věřitelů bývalého předprivatizačního vedení KV. 
Po soudním procesu se mi pak musel Zeman veřejně v televizi omluvit. 
Nicméně, jak je vidět, nic nového se v toku času nenaučil a nic starého nezapomněl. Je to holt stále ten stejný génius podprůměrnosti…

Zpráva:
Zrušení třicetikorunových poplatků v lékárnách od příštího roku by se mělo kompenzovat lehkým navýšením marže. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) to v neděli řekl v diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Další variantou je zavedení takzvaného zdravotního výkonu pro lékárníky, například za poučení pacienta při výdeji léku.
Dodávám:
Voliči současné vládní koalice, radujte se! Vláda vám nevytáhne 30 korun z pravé kapsy, ale z levé!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…