Doktor Macek: Tak blbí snad nemohou být ani novináři! Chechtám se

20.01.2015 12:02

Bývalý politik ODS Miroslav Macek se dnes ve svých pravidelných glosách na svém webu viditelny-macek.cz mimo jiné zamýšlí nad dvěma hlavními mediálními tématy těchto dnů. Jednak nad problematikou inkluze ve vzdělávání handicapovaných dětí a také nad extremismem v řadách evropských muslimů.

Doktor Macek: Tak blbí snad nemohou být ani novináři! Chechtám se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Cituje uznávaného experta ODS na školství Václava Klause mladšího, který upozorňuje, že existují děti, které potřebují velmi odlišný způsob výuky a celé pedagogické péče. Lidé, kteří se těmto dětem chtějí věnovat, musí studovat obor „Speciální pedagogika“ a existují Speciální (dříve „Zvláštní“) školy. „Řada jejich zaměstnanců (pár jich osobně znám) – přijde rovnou do nebe. Dělají nesmírně těžkou a vyčerpávající práci. Za pár korun,“ píše Klaus mladší. V souvislosti s tím uvádí, že u nás byla velmi silná snaha Speciální školy plošně zlikvidovat. Podpořená navíc byla tlakem Evropské unie, a to ohledně údajné diskriminace Romů v ČR ve vzdělávání. „Je zajímavé, že třeba vietnamské děti Česká republika mazaně naopak vůbec „nediskriminuje“ a dosahují většinou výborných výsledků,“ podotýká k tomu Klaus junior.

Macek k tomuto tématu našel kdesi na Facebooku tento výrok: „Jedličkův ústav, z pohledu fanatiků inkluze největší ghetto v naší zemi.“

Muslimský starosta vyjádřil názor většiny nemuslimských Evropanů

Všiml si také výroku starosty nizozemského Rotterdamu Ahmeda Aboutaleba, který je vyznáním muslim a který výzvu adresoval svým spoluvěrcům: „Nechápu, proč se obracíte zády ke svobodě. Pokud se vám svoboda nelíbí, tak si sbalte svoje věci a odejděte z naší země. Pokud se vám tady nelíbí kvůli komikům, kteří si dělají srandu, tak jděte do prdele. Zmizte z Holandska.”

K tomu Macek podotkl: „Myslím, že tak precizně vyjádřil názor ohromné většiny nemuslimských Evropanů.“

Zaznamenal také zprávu, která se objevila krátce po útoku islámských fundamentalistů na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo a na židovský obchod. Ve zprávě se mimo jiné píše, že se hledá auto teroristy Coulibalyho, což byl luxusní černý Austin Mini. „Podle policie je tu riziko, že auto prodal či vyměnil za zbraně, které použil při útoku,“ cituje Macek ze zprávy a sám k tomu dodal: „Už jsme zblbli všichni, nebo jen titulkáři snažící se prodat ještě více mediálního škváru? Pochechtávám se, že to strašlivé riziko, kterak „luxusní Austin Mini““ (Uff!!!) vyměnil za zbraně, které použil při útoku, je kruciální pro obranu Evropy,“ napsal Macek s dovětkem, že nám ale novináři zapomněli sdělit, kolik nelegálních muslimů jen za dnešek přibylo do Evropy a kolik se jich narodilo v socialisticky dotovaných domácnostech.

Celé znění úterní glosy Miroslava Macka najdete zde

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…