Doktor Macek má velkou legraci z Hany Marvanové

03.06.2014 11:12

Bývalý politik ODS Miroslav Macek si dnes v pravidelné glose, kterou zveřejňuje na webu viditelny-macek.cz, šťouchul do odborářského bosse a do exnáměstkyně ministryně spravedlnosti Hany Marvanové. A poradil, jak si přijít na pěkné peníze.

Doktor Macek má velkou legraci z Hany Marvanové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macka zaujala zpráva televize ČT 24, kde předseda Českomoravského odborového svazu prý uvedl, že člověk, který pracuje 8 hodin denně, dostane mzdu jen 9000 Kč, zatímco „ležící v sociální síti“ dostane výrazně více. Expolitik k tomu přidal dovětek, který je pochopitelně v souladu s jeho pravicovým světonázorem: „Kupodivu nenavrhl zrušení institutu minimální mzdy, snížení sociálních dávek ležícím, tím pádem snížení daní a zvýšení mezd pracujícím, ale zvýšení minimální mzdy.“

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Reagoval i na zprávu, že Andrej Babiš nabídl Haně Marvanové, aby se stala jeho poradkyní na Ministerstvu financí, přičemž Marvanová uvedla, že tuto nabídku zváží. A Mackův dovětek? „Netušil jsem, že Marvanová je odborníkem na finance, doposud jsem, neb ji léta znám, měl představu, že není odborníkem na nic,“ napsal s tím, že pokud by Marvanová chtěla Babišovi radit při přípravě protikorupčních zákonů, „těch pár vět mu může říct gratis a ne vytahovat peníze z našich kapes“.

Pozastavil se také nad zprávou NKÚ, podle níž stát vyhodil oknem 178 miliónů za kampaň Ryba domácí.

A citoval mluvčí NKÚ Olgu Málkovou: „Ministerstvo například v rámci projektu Ryba domácí proplatilo za ‚péči o brand‘ 1,5 miliónu korun pouze na základě písemného prohlášení dodavatele, že tuto službu poskytuje, tedy bez jakéhokoli prokázaného plnění.“ I v tomto případě připojil Macek svůj dovětek: „Už víte, jak si přijít na pěkné peníze? Ne? Pečujte o brand! Potřebujete ovšem k tomu též kamaráda na rozhodovací pozici, kterému samozřejmě z odměny něco šoupnete…“

Celé znění úterní glosy Miroslava Macka:

Zpráva: Na ČT24 byl dotazován předseda českomoravských odborů, co je cílem z hlediska minimální mzdy. Posluchač se dozvěděl, že není možné, aby člověk, který pracuje 8 hodin denně, dostal jen 9000 Kč mzdu, když jako ležící v sociální síti dostane výrazně více.
Můj dovětek: Kupodivu nenavrhl zrušení institutu minimální mzdy, snížení sociálních dávek ležícím, tím pádem snížení daní a zvýšení mezd pracujícím, ale zvýšení minimální mzdy.

Zpráva: Marvanová upřesnila, že jí Babiš nabídl, aby se stala jeho poradkyní na financích. Tuto nabídku Marvanová zváží.
Můj dovětek: Netušil jsem, že Marvanová je odborníkem na finance, doposud jsem, neb ji léta znám, měl představu, že není odborníkem na nic.
Pokud by mu ovšem, jak říká, chtěla radit při přípravě protikorupčních zákonů, těch pár vět mu může říct gratis a ne vytahovat peníze z našich kapes.

NKÚ: Stát vyhodil oknem 178 miliónů za kampaň Ryba domácí.
„Největší problémy našli kontroloři u finančně nejvýznamnějšího projektu Ryba domácí, v němž ministerstvo figurovalo zároveň jako příjemce dotace. Od svého vzniku stál 178 miliónů korun,“ uvedla mluvčí NKÚ Olga Málková.
„Tento projekt s jediným dodavatelem měl díky reklamní kampani zvýšit spotřebu sladkovodních ryb. Podle Českého statistického úřadu jejich spotřeba na hlavu ale od roku 2009 klesá,“ dodala. „Ministerstvo například v rámci projektu Ryba domácí proplatilo za ‚péči o brand‘ 1,5 miliónu korun pouze na základě písemného prohlášení dodavatele, že tuto službu poskytuje, tedy bez jakéhokoli prokázaného plnění,“ uvedla mluvčí.
Můj dovětek: Už víte, jak si přijít na pěkné peníze? Ne? Pečujte o brand! Potřebujete ovšem k tomu též kamaráda na rozhodovací pozici, kterému samozřejmě z odměny něco šoupnete…

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …