Doktor Macek na rovinu: Zeman občas plácne nějakou hovadinu. A i Peroutka psal sviňárny

04.02.2015 18:51

Bývalý politik ODS Miroslav Macek se ve svých dnešních glosách zaměřil především na rozruch, který vyvolal Miloš Zeman svým kontroverzním výrokem o prvorepublikovém spisovateli a publicistovi Ferdinandu Peroutkovi.

Doktor Macek na rovinu: Zeman občas plácne nějakou hovadinu. A i Peroutka psal sviňárny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek se na svém webu viditelny-macek.cz svěřil, že nevěřícně kroutí hlavou nad lavinou komentářů a komentářů ke komentářům, týkajících se slov Miloše Zemana o Ferdinandu Peroutkovi. "Copak za ta léta není všem už zcela zřejmé, že Zeman je ‘velká huba‘, která čas od času plácne nějakou tu hovadinu? A copak všem neříká životní zkušenost, že se to s přibývajícím věkem bude zhoršovat?" podotkl.

Ohledně tohoto tématu jej zaujal také výrok bývalého šéfredaktora řady českých deníků Pavla Šafra. Ten se prý dozvěděl, že antisemitský Peroutkův článek byl jen odrazem hnusné doby. "Na to bych rád aplikoval princip zpětné optiky, kterou mě naučil můj učitel Emanuel Mandler. Nebyla ta doba náhodou hnusná právě proto, že i Ferdinand Peroutka psal sviňárny?" citoval Macek Šafrova slova.

Macka zaujal i tento výrok čínského premiéra Li, který pronesl v Davosu: "Když dují větry změny, někteří stavějí zdi, ale jiní stavějí větrné mlýny."

  • Celé znění dnešní glosy Miroslava Macka najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…