Doktor Macek napsal o zřizování táborů nucených prací. A...

09.09.2013 11:55

Glosátor Miroslav Macek si ve svých pondělních glosách bere na paškál problematiku bezdomovectví a předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. První téma se podle jeho názoru nepodaří vyřešit, pokud nebudeme účinně bojovat s alkoholismem. V případě Pavla Bělobrádka si pak klade několik otázek. Např. zda budou lidovci ochotni přikrýt vládu komunistů, když v tom nezůstanou sami?

Doktor Macek napsal o zřizování táborů nucených prací. A...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Rusnokova vláda v demisi představila plán, podle něhož by se v příštích letech nemělo bojovat s bezdomovectvím. Pokud se však nebudou řešit problémy, které s bezdomovectvím souvisí, nepodří se ho podle Macka řešit jinak než zavedením pracovních táborů.

„Opět se mluví o problému bezdomovectví. Domnívám se, že jde primárně o problém alkoholismu a bez řešení tohoto problému nikdo problém bezdomovectví nezmírní (neboť vyřešit by šel jen tábory nucených prací),“ poznamenává Macek.

Bez reformy ani korunu

Jeho pozornost upoutal i Pavel Bělobrádek, který v Lidových novinách předkládal lidoveckou vizi dalšího fungování státu. Předseda KDU-ČSL považuje za rozumné přidání více peněz do systému zdravotnictví. Macek však trvá na tom, že bez nutné reformy už si zdravotnictví nezaslouží ani korunu navíc. Je také otázkou, zda dostanou lidovci prostor k prosazování svých návrhů. Pokud by byla vláda závislá na podpoře KDU-ČSL a komunistů, Bělobrádek by ji odmítl podpořit.

„Máme tomu tedy rozumět (přeloženo z tradičního lidoveckého jazyka): Ale když do toho s námi půjde ještě někdo jiný, tak s námi samozřejmě můžete počítat jako s tradičním koaličním partnerem, který může za vše podařené a vše špatné svede na silnější strany?“ ptá se Macek.

Co přesně napsal doktor Macek:

Předseda KDU – ČSL Pavel Bělobrádek v rozhovoru pro Lidovky mj. řekl: „Kdyby vláda byla závislá pouze na nás a komunistech, tak to pro nás není konformní řešení, to není varianta, kterou já si umím představit.“

Máme tomu tedy rozumět (přeloženo z tradičního lidoveckého jazyka): Ale když do toho s námi půjde ještě někdo jiný, tak s námi samozřejmě můžete počítat jako s tradičním koaličním partnerem, který může za vše podařené a vše špatné svede na silnější strany?

Další věta z tohoto rozhovoru zněla: „Myslím, že by bylo rozumné zvýšit procento HDP, které se vkládá do zdravotnictví.“

Dodávám: Bylo by velmi nerozumné vložit do současného nereformovaného zdravotnictví byť jen jednu jedinou korunu navíc: Na zdravotní stav obyvatelstva by to mělo nižádný vliv, spíše naopak.

Opět se mluví o problému bezdomovectví. Domnívám se, že jde primárně o problém alkoholismu a bez řešení tohoto problému nikdo problém bezdomovectví nezmírní (neboť vyřešit by šel jen tábory nucených prací).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…