Doktor Macek navrhl opravdu radikální řešení problému s uprchlíky

24.04.2015 12:15

Nezvykle radikálně navrhuje vyřešit problém s rostoucím přílivem uprchlíků do Evropy bývalý politik ODS Miroslav Macek. Rozepsal se o tom v dnešní glose na svém webu Viditelny-Macek.cz. Okomentoval také problémy zařízení pro děti Klokánek a plánované investice do modernizace české armády.

Doktor Macek navrhl opravdu radikální řešení problému s uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

V souvislosti s tím, že k evropským břehům připlouvají stovky lodí s africkými imigranty, přičemž se jich cestou stovky až tisíce utopí, Macek přiznává, že Evropu čeká neřešitelný problém, co si s touto invazí počít.

Nicméně jedno řešení navrhuje: „Pokud by se hned zpočátku postupovalo stejně jako v případě vojenské invaze, tedy lodě by se zlikvidovaly před vyloděním, zemřely by též stovky až tisíce lidí, ovšem záhy by bylo po invazi,“ píše s tím, že takové řešení by prý v konečném součtu přineslo méně mrtvých a méně problémů, než „praktikovaný pseudohumanismus“.

Netušil jsem, že dobrovolné organizace si dělají nárok na veřejné prostředky

Všímá si i toho, že zařízení pro opuštěné či odebrané děti Klokánek se dostala do existenčních potíží. Jejich zřizovatel, kterým je Fond ohrožených dětí, má dluhy, které nestačí splácet. Podle zakladatelky FOD Marie Vodičkové peníze chybí, protože stát platí s několikaměsíčním zpožděním a pouze na lůžko, které je obsazené. Macek k tomu dodal, že netušil, že dobrovolné organizace a sdružení si osobují právo na veřejné prostředky a že my máme nedobrovolnou povinnost je podporovat z našich daní.

Zaujala jej též zpráva, že na rozvoj vzdušných sil české armády Ministerstvo obrany do roku 2021 vyčlení 7,3 miliardy korun. V částce je prý započítána modernizace vrtulníkového letectva, nákup radarů, ale i další technologie. V této souvislosti by Macka zajímalo, na koho hodláme vlastně zaútočit a invazi kterého státu se budeme bránit.

  • Celý text je ZDE

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…