Doktor Macek něco odhalil: Pusťte si včerejší tiskovku Babiše bez zvuku

28.04.2017 17:10

Neúnavný glosátor politického dění Miroslav Macek doporučil čtenářům, jak by se mohli podívat na čtvrteční tiskovou konferenci Andreje Babiše (ANO), aby jim jeho vystoupení přišlo výmluvnější. Ale Macek nezůstal jen u Babiše. Pozastavil se také nad tím, co se dnes vyučuje na českých vysokých školách a dotkl se kauzy bývalé prodavačky Kauflandu s nacistickým hákovým křížem vytetovaným na ruce.

Doktor Macek něco odhalil: Pusťte si včerejší tiskovku Babiše bez zvuku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Pusťte si Babišovu včerejší tiskovku bez zvuku, sledujte jeho grimasy a nonverbální komunikaci (hlavně pohyby jeho očí) a bude vám jasno... jediné, co nechápu, je ztráta instinktů a neschopnost lidí jej okamžitě prokouknout,“ doporučuje občanům Macek ve své páteční glose.

Vedle televizního vystoupení pana Babiše Miroslava Macka také zaujalo, co všechno se dá studovat na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy a pak díky tomu získat také titul Mgr. Pokud vás to zajímá, tak tento vysokoškolský titul lze získat třeba za genderovou analýzu filmu Sněhurka a lovec. Macek přiložil několik základních citací z práce, aby bylo patrné, kam naše humanitní školství směřuje.

„Vybrané citáty z diplomové práce: V této diplomové práci se zabývám genderovou analýzou filmu Sněhurka a lovec. Primární základ tvoří feministické teorie, konkrétně se pak věnuji především kritické feministické archetypální analýze a metodě vzdorného čtení. Jako hlavní metodu v druhé části práce tak používám kritickou feministickou archetypální analýzu a vzdorné čtení,“ píše autorka diplomové práce dostupné na internetu. Absolventka si pochvaluje, že feministické teorie poskytly novou rovinu, ze které lze hledět na svět.

Do třetice všeho dobrého a zlého se Macek věnuje také kauze dnes již bývalé prodavačky z řetězce Kaufland, která měla na ruce vytetovaný hákový kříž. Také tato žena možná měla svého druhu zvláštní pohled na svět, který ji ovšem stál místo. Macek si však stejně jako další komentátoři klade otázku, zda by prodavačku čekal vyhazov i ve chvíli, kdy by měla na ruce vytetovaný srp s kladivem nebo nosila tričko s komunistickým revolucionářem Che Guevarou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …