Doktor Macek radí: Nechte blba utopit, aspoň jich bude méně

11.06.2013 11:46

Člověk, který za povodně sjíždí rozvodněnou řeku, je nezodpovědným blbem. V tom se shodl redaktor Lidových novin Zbyněk Petráček s bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem. Jinak se ale na věc dívají úplně jinak. Petráček oceňuje, že nyní bude možné tyto lidi potrestat, Macek by je nechal být, ať se na řece klidně utopí.

Doktor Macek radí: Nechte blba utopit, aspoň jich bude méně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Na názorové stránce Lidových novin redaktor Zbyněk Petráček pochválil ústřední krizový štáb, který zakázal vodákům sjíždět rozvodněné řeky. Ortodoxní liberál se prý může ptát, zda se vláda příliš nemontuje do našich svobod, ale to prý v případě takto rozsáhlé kalamity musí jít stranou.

Tito „nebezpeční blbci“ na sebe podle komentátora váží záchranné kapacity, které by bylo možné použít jinde, a proto je dobře, že jim to z výchovných důvodů bude ex post spočítáno. Je správné, že vláda vytvořila podmínky pro to, aby takoví lidé mohli být potrestáni.   

Ne každý ovšem tento názor sdílí.  S názorem „ortodoxního liberála“ se na svém blogu ozval glosátor a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle něj se stát tímto způsobem pokouší enormně zasahovat do oblasti, kde by se neměl angažovat vůbec. „Je-li někdo natolik nezodpovědný blb a zatouží sjíždět rozbouřené řeky, není důvod nenechat ho být nezodpovědným blbem,“ myslí si Macek.

Pokud se takový blb utopí, není prý třeba plýtvat prostředky a jinde potřebné kapacity na jeho záchranu. Mnohem moudřejší prý je poklidně vyčkat, až nafouklý vyplave. „Nakonec i celospolečensky je výhodné, když se počet nezodpovědných blbů umenší,“ myslí si Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…