Doktor Macek se hořce vysmál Babišovi. Popsal, čím obohatil naši politiku

04.02.2014 12:03

Bývalý místopředseda ODS a dnes politický glosátor Miroslav Macek se na svém blogu vysmál předsedovi hnutí ANO a majiteli Agrofertu Andreji Babišovi.

Doktor Macek se hořce vysmál Babišovi. Popsal, čím obohatil naši politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Právě jeho zvyklosti podle Macka definují současnou podivnou dobu, kdy je za měřítko úspěchu považována schopnost čerpat dotace. Právě Babišův Agrofert je přitom čerpadlem až neuvěřitelně výkonným.

Co to znamená v praxi, to prý budeme moci sledovat na trhu brambor. Dotace na pěstování škrobových brambor se totiž mají v letošním roce zvednout z 12 tisíc na hektar na 21 tisíc korun. „Čí firmy budou dotované brambory zpracovávat, snad netřeba ani podotýkat,“ poznamenává hořce Macek.

Celá glosa Miroslava Macka ZDE.

Brambory se tedy podle něj budou pěstovat „na škrob“, respektive „na dotace“, zatímco spotřebitelé, kteří by si je chtěli pořídit na jejich původní účel - tedy na jídlo - si budou muset připlatit za dovozové.

Kromě nové definice úspěšného podnikání dle Macka přinesl Andrej Babiš do naší politiky ještě jednu inovaci. Je to tzv. „Babišovo schéma“, ukazující v kostce argumentační arzenál novopečeného ministra financí.

Schéma sestává celkem z pěti bodů. Prvním bodem je odpověď na nepříjemný dotaz: „Nepochopil jsem otázku." Pokud se šéfovi ANO i po objasnění dotazu nechce odpovídat, nastupuje druhý bod: Nemůžu znát všechno. Třetím bodem je univerzální zaklínadlo: Za vše mohou kmotří. Zbývající dva body Babišova paradigmatu jsou: Slovensko je lepšie a „Dodržíme program, když koalice dovolí“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…