Doktor Macek se vysmál Sobotkovi. Pobaví vás to také

11.10.2016 11:38

Povolební prohlášení premiéra Bohuslava Sobotky, odpověď z poradny EET a informace britského listu okomentoval bývalý čelný politik ODS Miroslav Macek ve svých dnešních glosách.

Doktor Macek se vysmál Sobotkovi. Pobaví vás to také
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nejprve si vzal na paškál tento povolební výrok českého premiéra: „Musíme být schopni získat více hlasů ve velkých městech, protože jsme tam dopadli výrazně hůř než na venkově. Jednou z věcí, na které se musíme podívat, jsou témata jako ochrana životního prostředí, téma kultury, ale také třeba téma digitální ekonomiky, virtuálního prostoru, kde se pohybuje mladá generace, témata, kterými se zabývají Piráti.“ „Jenže: z čeho si udělá dredy?“ okomentoval to ironicky Macek.

Celý text je ZDE

Zveřejnil také jednu z otázek a odpovědí z poradny EET. Tazatele zajímalo, zda musí mít pokladnu k EET farář a hudebníci, kterým bude platit za pohřeb. A odpověď? „Farnost jako taková by možná mohla mít z EET výjimku, podobně jako spolky nebo kluby (záleží také na tom, jak jsou vysoké jejich roční tržby). Ale hudebníci a zpěvačky, kteří si na pohřbech přivydělávají, budou muset příjmy v hotovosti elektronicky evidovat. Nemusí mít s sebou pokladnu, stačí jim i evidence na mobilu. Ale budou potřebovat tiskárnu účtenek.“ Macek k tomu dodal: „Uznejte, že nebýt spousta Čechů manipulovaným stádem, už dávno by toho Slováka vykopla východním směrem.“

Anketa

Který politický matador v roce 2019 již nebude v politice?

hlasovalo: 3315 lidí

Macek se svěřil také s pozoruhodnou příhodou z předvolební akce. Odehrála se v pátek na zábřežském dolním náměstí, kde hrála jakási skupina k propagační akci kandidáta ČSSD. „Na závěr zahrála skladbu ‚S tím bláznem si nic nezačínej, má jen spoustu krásných gest. Bude Tě chtít do svých snů vlákat, do svých sítí vplést. S tím bláznem si nic nezačínej, nečeká Tě žádný ráj...‘. Už dlouho jsem se tak nebavil,“ napsal k tomu Macek.

Všiml si také zprávy britského listu The Telegraph, který uvádí, že v Arktidě se k 10. září letošního roku nacházelo 4,14 milionu čtverečních kilometrů ledu, což je o 21 % více než v roce 2012.

„Uznejte, že se nám to globální oteplování jaksi začíná vymykat z ruky,“ podotkl Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …