Doktor Macek se zamyslel, zda jsme šťastnější než před 17. listopadem

07.10.2014 11:01

Miroslav Macek se na svém blogu podělil o zážitek ze setkání s jistým známým živnostníkem. Ten prý nabídl své známé místo pomocné síly a nestačil se divit, jaké možnosti se mu jako zaměstnavateli otevírají.

Doktor Macek se zamyslel, zda jsme šťastnější než před 17. listopadem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Známá jej prý informovala, že ráda nastoupí za tři měsíce, až si dodělá započatý rekvalifikační kurs na ošetřovatelku. Za čekání však prý bude živnostník náležitě odměněn. Úřad práce mu totiž po dobu devíti měsíců bude vyplácet jedenáct tisíc korun, že zaměstnal nezaměstnanou po rekvalifikaci. A je úplně jedno, že obor její činnosti (pomocné kancelářské práce a úklid) nemá s ošetřovatelstvím, na které se právě rekvalifikovala, nic společného.

„Pak jí dám výpověď a po tu dobu bude pracovat `na dohodu`. Za tři měsíce ji znovu přijmu a budu dostávat po 12 měsíců 8.500 Kč měsíčně, že jsem zaměstnal nezaměstnaného,“ vyprávěl prý dále živnostník ohromenému Mackovi.

Pak ještě bývalý místopředseda ODS citoval zprávu z novin, že podle statistik od roku 1989 stoupl objem našeho HDP o více než pět set procent. Reálně, při započtení cenových změn a dalších ukazatelů, vzrostl o více než polovinu. „Dodávám: Vzrostla stejně spokojenost lidí a jejich pocit životního štěstí? Nevím, nevím,“ zamýšlí se Macek.

"Že už jste úplně zapomněli, že bylo nad Ukrajinou sestřeleno malajsijské letadlo," ptá se provokativně nakonec. I těm, kteří si to ještě pamatují, už to však podle něj začíná být po tak dlouhé době tak trochu jedno. "Jsme holt manipulovanými odborníky," povzdechl si bloger.

Co přesně napsal Miroslav Macek na blog:

Včera jsem potkal známého živnostníka, který mi vyprávěl následující:
Potřeboval jsem sehnat paní na pomocné práce a úklid, a tak jsem oslovil s nabídkou jednu svoji známou. Pravila, že ráda po třech měsících nastoupí, jen co dodělá započatý ošetřovatelský kurs. Pak nastoupí a já na ni budu brát devět měsíců po 11.000 Kč měsíčně, že jsem ji zaměstnal, byť mimo oblast kursu. Pak jí dám výpověď a po tu dobu bude pracovat „na dohodu“. Za tři měsíce ji znovu přijmu a budu dostávat po 12 měsíců 8.500 Kč měsíčně, že jsem zaměstnal nezaměstnaného…

Zpráva:
Objem hrubého domácího produktu (HDP) se od listopadu 1989 nominálně zvětšil o více než 500 procent. Zatímco v roce 1990 činil 672 miliard korun, nyní je více než čtyři biliony korun. Reálně, tedy po zohlednění cenového vývoje a dalších ukazatelů, vzrostl HDP od roku 1989 o více než polovinu. Vyplývá to z aktuálních dat Českého statistického úřadu a výpočtů analytiků.
Dodávám:
Vzrostla stejně spokojenost lidí a jejich pocit životního štěstí? Nevím, nevím…

Že už jste úplně zapomněli, že bylo nad Ukrajinou sestřeleno malajsijské letadlo? A pokud jste nezapomněli, je vám to po dlouhé době mlčení už trochu jedno?
Jsme holt manipulováni odborníky…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…