Doktor Macek setřel Zdeňka Svěráka za členství v KSČ

04.04.2016 14:10

Spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve své pravidelné pondělní glose tentokrát věnoval herci Zdeňku Svěrákovi, návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice a iráckým uprchlíkům, kteří z České republiky prchli do Německa. A nejen jim.

Doktor Macek setřel Zdeňka Svěráka za členství v KSČ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Hned na úvod se Macek opřel do odpůrců návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a doporučil jim, aby se podívali na video z jeho návštěvy v Bílém domě, která byla svou pompou na zcela jiné úrovni než čínskými vlajkami lemovaná Evropská ulice v Praze.

„Iráčanům, zachráněným z válečného pekla, se u nás zastesklo po domově, a tak se nechali dopravit do Německa,“ napsal o iráckých uprchlících Macek a dodal, že to je přesně ten typický důkaz toho, „o co ve skutečnosti drtivé většině imigrantů jde“. A tak se o ně budeme muset starat my a za naše vlastní peníze.

Nenechal nit suchou ani na kauze ČSSD a Lidového domu, který stranu vyjde na více než 300 milionů korun. „Po advokátovi Altnerovi česká policie již čtyři měsíce pátrá. Ve čtvrtek byl ovšem coby žalobce u soudu a zase odešel. Podivuhodné, že ano?“

Celý text zde

Vadil mu však i mediální prostor, který se dostal herci a režisérovi Zdeňku Svěrákovi k jeho 80. narozeninám. „A zase se našel jeden, který kdysi vstoupil do KSČ, aby ji dle svých slov zlepšil zevnitř. Zdeněk Svěrák. Kupodivu jsem nikdy nikde nečetl, že by někdo vstoupil do NSDAP, aby ten nacismus také zlepšil zevnitř,“ komentoval Macek.

Do své glosy pak zahrnul i dva komentáře, jeden od Tomáše Haase, ve kterém se kriticky vyjadřuje k aprílu s tím, že dnes už stejně není poznat, co apríl je a co není. „Když se podívám do novin, musím si nad každou druhou zprávou říci: ‚Tohle by nikdo nevymyslel,‘“ píše Haas.

Druhý komentář pak přišel od jednoho z Mackových čtenářů, který dospěl k ironickému závěru, že je třeba zničit Slovanskou epopej, protože ukazuje určitou realitu, kterou dnes zkrátka mnozí považují za nepřijatelnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…