Doktor Macek si ošklivě vychutnal ODS kvůli Ukrajině

23.04.2014 12:47

Doktor Miroslav Macek je rád, že už není členem ODS. K jednoznačné prezentaci názoru jej přimělo dění kolem nečekaného prohlášení jednoho ze stranických kandidátů, který se v dění kolem současné Ukrajiny postavil na stranu Ruska a vedení strany se od něj začalo horečně distancovat.

Doktor Macek si ošklivě vychutnal ODS kvůli Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Anketa

Jaké řešení doporučujete v případě východní Ukrajiny?

hlasovalo: 31913 lidí

Miroslav Macek se jako bývalý místopředseda ODS na svém blogu tentokrát vrátil k výroku kandidáta této strany do europarlamentu Jana Lupoměského. Ten pro ParlamentníListy.cz na téma současného dění kolem Ruska uvedl: „Neříkám, že pokojně přikyvuji všemu, co Rusko v dnešních dnech činí, ale základním východiskem je pro mě otázka, zdali tak činí jako agresor, či zdali jen reaguje na kroky protistrany. V tomto ohledu mě výrok z šachové terminologie 'vynucený tah' přijde velice oprávněný a na místě.“

Macka ale zaujala spíše reakce vedení strany, jíž byl v minulosti členem a funkcionářem. Ocitoval názor předsedy Petra Fialy, který tvrzení označil za osobní názor, a odkázal na opačné stanovisko strany. „Je to mladý člověk, který má právo na svůj názor,“ zakončil Fiala své vyjádření a slíbil, že si s mladým kandidátem ještě „popovídá“.

„Ještě že už nejsem členem ODS: Jako starý člověk bych právo na svůj názor zřejmě už neměl,“ vysmál se jeho „velkorysosti“ doktor Macek. Podle něj se za těchto okolností ODS nemůže moc divit, že letos nezaplatilo příspěvky a tím vystoupilo ze strany po úprku v minulých letech dalších 3 500 lidí.  

Co přesně napsal Miroslav Macek:

Kandidát ODS do Evropského parlamentu Jan Lupoměský prohlásil, že Rusko není ani agresor ani hrozba.
Já bych poukázal na oficiální stanovisko ODS, kde skutečně jednoznačně odsuzujeme agresi Ruska. Já to chápu jako osobní názor pana Lupoměského, větší váhu bych k tomu nepřikládal. Je to mladý člověk, který má právo na svůj názor," řekl serveru Lidovky.cz předseda strany Petr Fiala s tím, že si o tom s Lupoměským hodlá popovídat.
Ještě že už nejsem členem ODS: Jako starý člověk bych právo na svůj názor zřejmě už neměl…
Není pak divu, že divu, že do konce března nezaplatilo členské příspěvky a přestalo tak být členy ODS dalších 3.500 lidí.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…